Naci Görür'den İstanbul deprem uyarıları! Zemini en zayıf yeri açıkladı!

Türkiye’nin en önemli deprem uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Naci Görür olması muhtemel İstanbul depremi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaptı. İstanbul depreminin nerelerde hissedileceğini açıklayan Prof. Dr. Naci Görür depreme karşı riskli ve risksiz yerleri sıraladı.
Naci Görür'den İstanbul deprem uyarıları! Zemini en zayıf yeri açıkladı!

Kahramanmaraş’ın önce Pazarcık ve 9 saat sonra da Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde çok sayıda binanın yıkılmasına ve resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybetmesi ile neticelendi. Bu büyük felaketin ardından depreme karşı ülke genelinde daha duyarlı bir tavır sergilenmeye başlandı. Deprem uzmanlarının İstanbul ile alakalı olarak yaptıkları deprem uyarıları de gündem olmaya devam ediyor. Son olarak Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremine dair bir açıklama yaparak depremin gerçekleşmesi durumunda 90 bin binanın hasar alacağını belirtti.

DEPREM AÇIKLAMASI!

İstanbul’a deprem uyarısında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, “Bu beklediğimiz deprem Marmara Denizi’nde olacak. Dolayısıyla Marmara Denizi sahilinde bulunan tüm yerleşim yerlerinde risk çok büyük diyebiliriz. Bu bölgeler depremi en şiddetli şekilde hissedecekler. Buna göre bu alanlarda binalar yapılmalı, zeminler ona göre değerlendirilmeli.” dedi.

ZEMİNİ EN ZAYIF İLÇE!

İstanbul’da zemini en zayıf ilçeyi açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, “Zemini en zayıf ilçe sorusuna net şekilde Ataşehir diyebiliriz. Aynı şekilde zemini en sağlam semt de Çamlıca’dır. İstanbul’da beklediğimiz depremin gerçekleşmesi durumunda en 7,2, en fazla 7,6 şiddetinde olacaktır. Bütün hazırlıklar da buna göre yapılıyor ve yapılmalıdır da.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da deprem riskine dair bilgilendirici mesajlar veren Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul’da 7 büyüklüğünde bir deprem olduğunda eğer eviniz sahile yakınsa siz depremi 9 şiddetinde hissedersiniz. Avrupa Yakası’nda hasar daha fazla olacak. İstanbul depremini en az kuzey ilçeleri hissedecektir. Ancak oralarda da bazı yerer 7-8 şiddetinde bu depremi hissedebilirler.

Güneyde depremin şiddeti en fazla 9, kuzeyde ise en fazla 6 şiddetinde olabilir. Eski kayalar üzerine kurulu yerleşim yerleri sağlamdır. Vadiler ve plaj kumlarından uzak durmak gerekir. Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy’den kuzeye doğru giderseniz sağlam zeminli yerleri görürsünüz Çamlıca’da zemini sondaj ile bile zor kazarsınız, o kadar sağlamdır.” şeklinde konuştu.