Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 7 İlde Hazine Arazisi Satışı Yapacağını Duyurdu!

Yatırımcılara duyuru ilanı yayımlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı satış yöntemiyle özelleştirme yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilan kapsamında 7 ilde yer alan 10 taşınmaz ihaleye çıktı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 7 İlde Hazine Arazisi Satışı Yapacağını Duyurdu!

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru kapsamında 7 ilde yer alan hazineye ait taşınmazların satış yöntemiyle özelleştirileceği ilan edildi. Satışa sunulan hazine taşınmazları Malatya, Nevşehir, Şanlıurfa, Kırklareli, Erzincan, Kütahya ve Aydın illerinde yer aldı.

Söz konusu taşınmazların satışı birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile yapılacak. Pazarlık görüşmesi kapsamında ise devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma oturumu ile arsaların yeni sahipleri belirlenecek. 

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI ARSA SATIŞ İHALESİ HANGİ TARİHTE, NE ZAMAN?

Arsa satışı için teklifler 9 Ağustos 2022 tarihine kadar kabul edilmeye devam edilecek. İhaleye katılmak isteyen kişiler her arsa için ayrı ayrı teklif zarfı hazırlamak koşulu ile birden fazla arsa için teklif verebilecek. İhaleye gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler, ORTAK GİRİŞİM GRUPLARI, kooperatifler, vakıflar ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler de katılabilecek. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 7 İlde Hazine Arazisi Satışı Yapacağını Duyurdu!

İhaleye katılmak isteyenlerin şartnameye uygun olarak hazırlamış oldukları tekliflerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ziya Gökalp Caddesi No:80 Kurtuluş/ANKARA adresine elden 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 18:00'e kadar teslim etmeleri şartı aranacak. İhaleye katılmak isteyen kişiler her taşınmazın karşısında yer alan şartname bedelini ödemesi ve geçici teminat bedelini idarenin resmi banka hesabına yatırması yeterli olacak. Katılımcılar arasında ihale düzenlenerek taşınmazların satışları yapılacak.