Pendik - Sabiha Gökçen metro hattı hizmete açıldı

İstanbul Pendik – Sabiha Gökçen Metro Hattı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreni ile hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan metro hattı açılışında bir de konuşma yaptı.
Pendik - Sabiha Gökçen metro hattı hizmete açıldı

İstanbul’da yeni bir metro hatta daha bugün düzenlenen tören ile açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan Pendik – Sabiha Gökçen Metro Hattı’nın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni metro hattına dair bilgiler verdi.

YENİ METRO HATTININ AÇILIŞI YAPILDI!

Yeni metro hattının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzunluğu 7,4 km olan bu 4 istasyonlu metro hattı Sabiha Gökçen’i Pendik’e, Anadolu Adliyesi’ne, Kadıköy’e bağlamaktadır. Sabiha Gökçen’e Pendik’ten 10 dakikada, Kartal’dan 12 dakikada, Kadıköy’den 50 dakikada ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Bu metro hattını önümüzdeki aylarda İstanbul Havalimanı’na kadar ulaştıracağız.” dedi.

Raylı sistem yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmek istiyorlar. Türkiye genelinde 811 km’lik şehir içi raylı sistemin 312 km’si Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz eser siyaseti yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet belediyelerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet yönetmek bakkal yönetmeye benzemez. Hastane yapıyoruz bir bakıyoruz yolu eksik kalmış. Benim önceki belediye başkanlarım öyle değildi. Biz bir hastane yapmaya başladığımızda onlar da yol yapmaya başlardı. Şimdiki belediye başkanları bir işin ucundan da ben tutayım demiyorlar. Onların böyle bir derdi yok. İstanbul’da görüyoruz göreve geldiğinden beri her taraf çukur. Ya git bir asfalt bir şey dök. Şu yolları bir sefer de düzenli görelim.” şeklinde konuştu.

İstanbul’un her meselesi ile ilgilendiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu aziz şehir için hep beraber koşturduk. Hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmadık. O yok, bu yok demedik. Şu anda bile İstanbul’un her meselesi ile bu işin sorumlularından daha fazla ilgileniyoruz. Sel oluyor, kar oluyor, yangın çıkıyor her tarafa koşturuyoruz. Bakanlarımızla bizzat sahada müdahale ediyoruz.” dedi.