Prefabrik evde kampanya başladı! 90 Bin TL indirimle 2+1 müstakil ev!

Prefabrik ev fiyatları merak edilirken firmalar çeşitli kampanyalar ile ço0k önemli indirimler yapabiliyorlar. Kampanyalı prefabrik ev fiyatları ne kadar? Mart 2023 prefabrik ev kampanyaları neler?
Prefabrik evde kampanya başladı! 90 Bin TL indirimle 2+1 müstakil ev!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu evlerin maliyetlerinin düşük olmasının yanında bazı önemli niteliklerinden dolayı yüksek bir talep gösteriliyor. Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler ise bazı sorularına yanıt aldıktan sonra bu evleri yaptırmak istiyorlar. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler özellikle bazı konularda bilgi sahibi olmak istiyorlar. 

HER ARAZİYE PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Her araziye prefabrik ev yaptırmanın teknik açıdan bir sakıncası yoktur. Ancak imar açısından aynı yanıtı vermek mümkün değildir. İmar bakımından bir betonarme ev ile prefabrik ev arasında fark yoktur. Bir araziye eğer ev yaptırma izni verilmiyorsa o araziye prefabrik ev de yaptıramazsınız. Bu imar durumu dikkate alınmadan bu arazilere prefabrik ev yaptırıldığında kaçak yapı inşa edilmiş sayılacaktır. Bu yaptırılan prefabrik ev için yıkım kararı alınması muhtemel olacaktır. Prefabrik ev yaptırılacaksa önce ilgili belediyenin imar biriminden bilgi alınmalıdır. 

PREFABRİK EVLERİN KULLANIM ÖMRÜ NE KADAR?

Prefabrik evlerin kullanım ömrü de çok araştırılan en fazla yanlış bilinen konudur. prefabrik ev üreten firmalar yaptıkları işin kalitesine güvendikleri için 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl garanti verebilmektedirler. Ancak bu sadece o firmanın garanti süresidir. Normalde kullanım ömrü çok daha fazla olacaktır. Ortalama kalitenin üzerinde bir prefabrik evin kullanım ömrü düzenli bakımlarla beraber 50 yıla kadar uzatılabiliyor ve bu da betonarme evlerin kullanım ömründen de az olmuyor. 

PREFABRİK EV FİYATLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Prefabrik ev fiyatlarında piyasada oldukça farklı fiyatlar bulunabilmektedir. Her şehirde prefabrik ev üretimi veya montajı yapan firmalar bulunmaktadır. Bu firmalardan fiyat alınması gerekmektedir. Prefabrik ev piyasasında bir yerel eğilim bulunmaktadır ve bundan dolayı prefabrik ev yaptırmak isteyenler önce bölgelerinde fiyatları sorgulamalılar. Ardından bu fiyatlarla internetteki fiyatlar karşılaştırılarak karar verilir. 

KAMPANYALI PREFABRİK EV FİYATLARI BELLİ OLDU!

Prefabrik evde kampanya başladı! 90 Bin TL indirimle 2+1 müstakil ev!

Prefabrik ev fiyatları internette araştırıldığında firmaların kampanyalı fiyatları görülebiliyor. Bir firmanın fiyatlarını haberimize örnek olabilmesi için Emlak365 okuyucuları için inceleyeceğiz. Buna göre 2+1 planında 69 metrekare tek katlı prefabrik ev için yüzde 23 indirim yapılarak fiyat 375.000 TL'den 285.480 TL'ye düşürülüyor. Yaklaşık 90 Bin TL indirim yapılıyor. 

Aynı şekilde 2+1 70 metrekare prefabrik ev 311.651 TL'ye, 2+1 80 metrekare prefabrik ev de 356.172 TL'ye satılıyor. 

Not: Burada yer alan bilgiler okuyucularımıza fikir vermek içindir. Sitemizde prefabrik ev satışı yapmak veya bu satışlara aracılık etmek gibi bir faaliyet yapılmamaktadır.