Ruslar Antalya emlak piyasasını allak bullak etti emlakçı Rus turistler piyasayı işgal etti

Rusya - Ukrayna savaşı ile Antalya'ya başlayan yoğun göç akını Rus lider Putin'in kısmi seferberlik kararı ile zirve noktasına ulaşmıştı. Rusların Antalya'ya yoğun göçü emlak piyasasını da karıştırdı.
Ruslar Antalya emlak piyasasını allak bullak etti emlakçı Rus turistler piyasayı işgal etti

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri her geçen gün tüm dünyada daha fazla hissedilmeye devam ederken Türkiye'de yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmişti. Her 2 ülke ile de yakın ekonomik ilişkileri bulunan Türkiye tarafsız tutumu ile süreci yürütmeye devam ederken savaştan kaçmak isteyen Rus ve Ukrayna vatandaşlarının ilk tercihi ise Antalya olmuştu. 

Antalya emlak piyasası savaşın ilk gününden bu yana hareketli günler yaşamaya devam ederken son olarak Rus lider Putin tarafından kısmi seferberlik ilan edilmesi ise bu hareketliliğin artmasına neden olmuştu. Zorla askere alınmaktan korkan Ruslar kaçış rotası olarak yine Antalya'yı tercih ederken Antalya emlak piyasası ise karıştı. 

RUS TURİSTLER EMLAKÇI OLDU! 

Antalya emlak piyasası olağanüstü hareketli günler geçirirken yaşanan süreç Antalyalı emlakçıları da isyan ettirdi. Antalya'da emlakçılık yapan Emrah Özbilen “Ruslar Antalya’ya akın etti, çok güzel bir durum diye düşünmeyin. Çünkü Ruslar ağırlıklı deniz kenarında ev istiyor. O bölgelerde ev de kalmadı. Ev almaktan çok kiralıyorlar. Bu da fiyatları artırdı. Bizim ev sahipleri de akıllandı, Ruslara ev vermek istemiyor. Çünkü kısa süreli kiralıyorlar ve ödeme yapmayanlar da var” diyerek piyasada sıkıntılı bir süreç yaşandığını söyledi. 

Bazı Rus turistlerin bölgede emlakçılık yapmaya başladığı, Rusya'da ki bağlantılarını kullanan bu kişilerin daha gelmeden gelenleri bağladıkları ve Türk emlakçıların ellerinden iş aldıkları iddia ediliyor. Rus turistlerin piyasayı allak bullak ettiğini belirten Türk emlakçılar ise boş ev kalmadığını, fiyatların arttığını, 2 bin liralık olan kiralık daire fiyatlarının ise 4 bin liraya fırladığını belirtiliyorlar.