Ruslar daha ucuz diyerek Mersin'e akın etti 1+1 daire fiyatları İstanbul'u bile aştı!

Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaş ne yazık ki Türkiye'de emlak piyasasına olumsuz yansıdı. Rusların ve Ukrayna vatandaşlarının adeta akın ettiği şehirlerde kiralık ve satılık ev fiyatları yükseldi.
Ruslar daha ucuz diyerek Mersin'e akın etti 1+1 daire fiyatları İstanbul'u bile aştı!

İnşaat maliyet endeksi, enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan yükseliş etkisiyle yükselen konut fiyatları adeta alev almıştı. Yükselen fiyatlar talebin düşmesine neden olurken tam konut fiyatlarında düşüş beklendiği dönemde patlak veren Rusya ile Ukrayna savaşı hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarında rekor yükselişe neden oldu. 

Kendi ülkelerinde başlayan savaştan kaçan Rus ve Ukrayna vatandaşları ilk olarak rotayı Antalya başta olmak üzere sahil kasabalarına kırarken Antalya'da satılık ev fiyatlarının cep yakmaya başlaması ile Ruslar rotayı bu sefer Mersin'e kırdı. Mersin'de talepte yaşanan artış konut fiyatlarına da zam olarak yansıdı ve 1+1 daire fiyatı bile 1 milyon liraya fırladı. 

RUSLAR ROTAYI MERSİN'E KIRDI EV FİYATLARI REKOR ZAMLANDI! 

Ruslar Antalya'da konut bulmakta zorlanmaya başlarken bir diğer sahil şehri Mersin'e kırdı. Temiz sahilleri ve plajları ile dikkat çeken Mersin'de Ruslar yoğun konut alımına başlarken talepte bir anda yaşanan artış ev fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Rusların alıma başlaması ile şehirdeki konut fiyatları İstanbul ile yarışmaya başlarken 1+1 daire fiyatlarının bile 1 milyon lirayı aştığı şehirde bulunan villaların satış fiyatlarının 8 milyon liraya ulaştığı belirtiliyor. 

 Özellikle de Mersin'in gözde tatil beldeleri arasında yer alan Erdemli'de konut fiyatlarının zamlandığı belirtilirken villa fiyatlarının en düşük 8 milyon liradan başladığı ve 50 milyon liraya kadar yükseldiği belirtiliyor.