Rusya seferberlik ilan etti Türkiye'de konut fiyatları ve ev kiraları uçuşa geçti!

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile düşüşe geçen konut fiyatları ne yazık ki bir kere daha yaşanan yoğun göç dalgası ile sekteye uğradı. Rusya'nın seferberlik kararı Türkiye'de kiralık ve satılık konut fiyatlarını yükseltti.
Rusya seferberlik ilan etti Türkiye'de konut fiyatları ve ev kiraları uçuşa geçti!

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş Türkiye'yi de etkilemeye devam ediyor. Şubat ayında başlayan savaş tüm hızı ile devam ederken hatırlanacağı üzere son olarak Rusya Devlet Başkanı Putin ülkesinde kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurmuştu. 

Kararın ardından askere alınmaktan çekinen Ruslar adeta ülkelerinden kaçışa başlarken Rusların ilk tercihi yine Türkiye oldu. Seferberlik kararının açıklanmasından bu yana Türkiye'ye olan tüm seferlerin dolduğu ve havayolu şirketlerinin ek seferler koydukları açıklanmıştı. Rusların akın akın Türkiye'ye gelmesi ile konut fiyatları ve ev kiralarında da yeniden hareketlilik başladı. 

RUSYA'NIN KISMİ SEFERBERLİK KARARI KONUT FİYATLARINI ARTTIRDI! 

Rusya tarafından alınan kısmı seferberlik kararı Türkiye'de konut fiyatlarını arttırdı. Kısmi seferberlik kararını değerlendiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal son 1 haftalık süreçte yabancıların konut talebinde artış yaşandığını dile getirdi. Hatırlanacağı üzere Rusya ile Ukrayna arasında savaşın resmen başlaması ile her 2 ülke vatandaşları da akın akın Türkiye'ye gelmeye başlamıştı. 

Yaşanan göç yabancılara konut satışı rakamlarına da yansımış, uzun bir aradan sonra orta doğu vatandaşlarının tekel koyduğu birincilik sırasına Rusya oturmuş, Ruslara konut satışı rakamı rekor kırmıştı. Ancak hem Ukrayna hem de Rus vatandaşlarının bir anda piyasaya çıkması ile konut fiyatları rekor seviyelere yükselmiş, özellikle de Rusların gözdesi olan Marmaris, Antalya, Bodrum gibi sahifeye bölgelerde hem konut fiyatları hem de kiralık ev rakamları rekor seviyelere yükselmişti.