Sahte Ev İlanları Artıyor! Konteyner Ev İlanına Kandı Hayalleri Suya Düştü

Sahte ev ilanı dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da yaşayan ve resim çizerek para kazanan ressam İ.K, internette gördüğü satılık konteyner ev ilanına kandı 23 bin 500 TL gönderdi. Ev hayali suya düşen ressam, soluğu savcılıkta aldı.
Sahte Ev İlanları Artıyor! Konteyner Ev İlanına Kandı Hayalleri Suya Düştü

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki ressam İ.K 17 Temmuz 2022 tarihinde internette gördüğü satılık konteyner ev ilanı için ilan sahibi ile iletişime geçti. İlan sahibi, hayvan çiftliği kurduğunu fakat maliyetler artınca zarar ettiği için de konteyneri uygun fiyat ile satışa çıkarmak zorunda kaldığını aktardı. 24 bin liralık konteyner için yapılan pazarlık sonucunda 18 bin lirada anlaşma sağlandı. Ressam İ.K ödemeyi kabul etti.

İlan sahibi ressam İ.K'ya hesap numarası gönderdi ve belirtilen parayı yatırdı. Mesajlara cevap gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan ressam, avukata başvurdu ve elinde olan belgeler ile savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

DOLANDIRILMA OLAYINI ANLATTI

Sahte Ev İlanları Artıyor! Konteyner Ev İlanına Kandı Hayalleri Suya Düştü

Ressam İ.K olaya ilişkin açıklamasında “17 Temmuz 2022 tarihinde konteyner ev alma fikriyle sosyal medyaya girdiğimde ilanlara baktım ve orada bir konteyner ilanı gördüm. Satılık mı diye mesaj attım. Bana telefon numarası geldi. O telefon numarasını aradım. İsmi Yağız E. olan şahıs bana “satılık” dedi. Fiyatını söyledi, konuşup anlaşıp pazarlığını yaptık. 24 bin liradan 18 bin liraya anlaştık." dedi.  Ressam İ.K ilan sahibinin konteyneri Adapazarı'ndan aldığını, nakliyecisi olduğunu ve kendisine nakliyeci H. isimli birinin numarasını gönderdiğini söyledi. Nakliyeci ile de konuşan ressam, nakliyecinin 5 bin liraya konteyneri götürmeyi kabul ettiğini, sonrasında da 3 bin 500 liraya anlaştıklarını aktardı.

Ressam İ.K nakliyeciyi görüntülü aramak istedi fakat nakliyeci kendisini engelledi. Telefonların cevap verilmeyince dolandırıldığını anladı.