Samsun İlkadım Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Teslim Tarihi Yaklaşıyor

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projeleri büyük bir hızla ilerlemeye devam ederken Samsun İlkadım Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde üretilen konutlarda tamamlanma oranı yüzde 74'e ulaştı.
Samsun İlkadım Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde Teslim Tarihi Yaklaşıyor

Son dönemde sık sık yaşanan sel ve heyelan felaketleri ile büyük kayıplar yaşayan Karadeniz Bölgesi'nde bu nedenle kentsel dönüşüm alarmı verilmiş, pek çok ilde eş zamanlı projeler hayata geçirilmişti. Bu illerden biride Samsun olarak öne çıkarken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı devam eden İlkadım Kıran Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durumu duyurdu. 

KIRAN KONUTLARI PROJESİNDE SON DURUM NE?

Toplamda 1404 rezerv konutun inşa edileceği ve 37 işyerinin yer alacağı İlkadım Kıran Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde ekipler hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Projenin 1. etabı kapsamında 694 konut ve 9 işyeri inşaatında yüzde 74'lük tamamlanma oranına ulaşıldı. Projenin 2. etap 2. bölge çalışmaları kapsamında ise yüzde 54'lik tamamlanma oranına ulaşılırken bu etapta ise 710 konut ve 28 işyeri inşa edilecek. 

Yürütülen proje kapsamında açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kadıköy, Anadolu, Zeytinlik, Hastanebaşı, Fatih, Selahiye ve Kökçüoğlu’nun bir bölümüne kadar uzanacak tarihi ve etkin bir dönüşümün startını Kıran Mahallesi ile vermiş olduk. Rezerv konutların inşası hızla sürüyor. Dönüşüm yapılacak mahalleler için planlama çalışmamızı da tamamladık"  diyerek tamamlanan konutların hemen teslim edileceğini ve hak sahiplerinin de hemen taşınacağını duyurdu.