Seçimin ardından yeni fiyatlar! İnşaat demirinin tonu kaç TL oldu?

İnşaat demiri piyasasında seçim sonrası fiyat yükselişi ile başladı. İnşaat demiri fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne? 1 ton inşaat demirinin KDV ve nakliye hariç fiyatı ne kadar?
Seçimin ardından yeni fiyatlar! İnşaat demirinin tonu kaç TL oldu?

İnşaat sektörü için yapı malzemelerinin fiyatlarının büyük bir önemi bulunuyor. Yapılan inşaatların maliyetlerini direkt olarak etkileyen bu fiyatlar konut fiyatlarının yükselmesinde de itici bir etki yapıyor. İnşaat malzemelerindeki artışlar oldukça sıfır konutların fiyatları da yükseliyor. Seçim sonrası için inşaat yapı malzemelerinin fiyatları merak ediliyor. İnşaat demiri fiyatları belli olurken fiyat yükselişleri gerçekleşti.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARININ YÜKSELİŞ SEBEBİ NE?

İnşaat demiri fiyatlarında bugün hemen seçimin ardından bir yükseliş gerçekleşti. Bu yükselişin iki ana faktörü bulunuyor. Küresel demir piyasasında fiyatlarda bir yükseliş takip ediliyor. Bu yükselişler fabrikaların satış fiyatlarında da artışa neden oluyor. Bunun üzerine bir de dolar kurundaki artışlar eklenince inşaat demiri için fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Dolar üzerinden satışı yapılan ve iç piyasada kur üzerinden TL’ye çevrilen fiyatlar inşaat demirinde maliyetleri yükseltiyor.

İÇ PİYASA DURGUNLAŞTI!

İnşaat demirinde iç piyasadan taleplerin artışı bekleniyordu. Ancak fiyatlar yükselişe geçince alım yapacaklar beklemeye geçtiler. Bu da tüccar stoklarının boşalmasının karşısında en büyük engel oluyor. İnşaat mevsiminin başlamasından dolayı artması beklenen iç talep henüz piyasada etkili olamadı. İlerleyen günlerde inşaat demiri fiyatlarında düşüş olursa alımların hız kazanması bekleniyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatlarında il bazlı fiyatlama uygulanıyor. Ankara’da kalın inşaat demirinin tonu 15.800 TL’ye satılırken ince inşaat demirinin tonu ise 16.300 TL’ye satılıyor. İstanbul’da ise kalın inşaat demirinin ton fiyatı 16.500 TL, ince inşaat demirinin ton fiyatı 16.950 TL oldu. İzmir’de ince inşaat demirinin tonu 16.000 TL, kalın inşaat demirinin tonu 15.600 TL’ye satılıyor. Bu fiyatların içerisinde yüzde 18 KDV ile nakliye masrafları yer almıyor.