Sitede oturanlar dikkat! Yönetim bunları yapmıyorsa şikayet edip, yüklü tazminat alabilirsiniz!

Sitede oturanları ilgilendiren bir gelişme paylaşıldı. Site yönetiminiz bunları yapmıyorsa, şikayet ederek yüklü tazminat alabilirsiniz. İşte ayrıntılar.
Sitede oturanlar dikkat! Yönetim bunları yapmıyorsa şikayet edip, yüklü tazminat alabilirsiniz!

Apartman dairelerinde oturan kişilerin, apartman kurallarına uymaları gerekiyor. Sitede oturanların ise yükümlülükleri daha fazla oluyor. Aynı zamanda site yönetimine de büyük görev düşüyor. Bu kapsamda site yönetiminin yaz mevsimi ile birlikte belli denetimleri yapmaması halinde tazminat ödemek zorunda kalabiliyorlar.

Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu üyeleri, yaz mevsimi ile birlikte site ve otellerin yüzme havuzlarının temizlik ve denetimi hakkında rapor hazırladı.

Site yönetiminden tazminat alabilirsiniz!

Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ozan Uzkut, site havuzlarından el-ayak hastalıkları, lejyonella, samonella gibi bakteriyel etkileri olan hastalıklara dikkat çekerek, site havuzuna girilmesinden, denetiminden ve temizliğinden site yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Site yönetiminin, havuz temizliğini sağlamaması ve kişilere bu havuzdan hastalık bulaşması halinde site yönetiminin cezalandırılabileceğini ve tazminat ödemek zorunda kalabileceğini ifade etti.

Sitede oturanlar dikkat! Yönetim bunları yapmıyorsa şikayet edip, yüklü tazminat alabilirsiniz!

Söz konusu raporda, lejyonella, sarılık ve mantar gibi birçok hastalığın havuzdan bulaşabileceğinin altı çizilerek, ticari amaçlı kullanılmayan site, konut havuzlarının denetiminin bakanlık ve belediye sorumluluğunda olmadığı aktarıldı.

Bu kapsamda, site ve konut havuzlarının hiçbir kurum tarafından denetlenmediği ve site havuzlarıyla ilgili büyün sorumluluğun site yönetimine verildiği ifade edildi. Havuzda oluşabilecek bir hastalıktan direkt site yönetimi sorumlu tutulmakta ve cezalandırılmaktadır. Bu nedenle site yönetiminin, havuz temizliği için belirli aralıklarda numune aldırıp analiz yaptırmak zorunda olduğu iletildi.

Sitede oturanlar dikkat! Yönetim bunları yapmıyorsa şikayet edip, yüklü tazminat alabilirsiniz!

Site sakinleri yönetimden yüklü tazminat alabilecek

Raporda, site havuzlarının kontrolü ve denetimi için yasal bir düzenleme olması gerektiği belirtilirken, havuz yapımında belediyelerin yeni kriterleri devreye sokması gerektiği söylendi. Yeni bulaşıcı hastalıkların artışının oluşturabileceği salgınlar nedeniyle denetimlerin mutlaka yapılması gerekiyor.

Site sakinlerinin ortak kullanım alanlarından biri olan havuzlara girmesi ve bu havuzlardan bulaşıcı hastalık kapmaları durumunda, bunun tek sorumlusu site yönetimi olacaktır. Kişilerin şikayeti halinde site yönetimi ağır cezalar alabilir ve site sakinlerine tazminat ödemek durumunda kalabilecek. Site havuzlarında tedbir alınmaz ve kişilere hastalık bulaşırsa, konu mahkemeye taşınabilir ve yönetim büyük tazminat ödemek zorunda kalabilir.

Bu sebeple site yönetimlerinin düzenli bir şekilde analiz yaptırmaları, havuzların temizliği ve denetimini sağlamaları gerekiyor.