Taksim'deki Demirören AVM el değiştirdi!

Türkiye’nin en büyük medya şirketlerinden olan Demirören grubuna ait olan Demirören AVM’nin el değiştirdiği açıklandı. Ödenmeyen banka borçlarından dolayı Demirören AVM’nin yeni sahibi Denizbank oldu.
Taksim'deki Demirören AVM el değiştirdi!

İstanbul’un en önemli alışveriş merkezlerinden birisi olan Demirören AVM el değiştirdi. Taksim’de bulunan Demirören AVM yapılan anlaşma ile Demirören Holding’in borçları karşılığında Emirates NBD iştiraki olan Denizbank’a devredildi. Bu çok önemli gayrimenkul devri iş dünyasında büyük ses getirdi.

BANKA BORÇLARI GAYRİMENKULLE KAPATILIYOR

Demirören grubu Türkiye’de çok farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Medya, gayrimenkul, enerji ve bahis sektörlerinde önemli yatırımları olan Demirören Holding için banka borçları zaman zaman sorun olabiliyor. Demirören Holding 2018 yılında yaklaşık 1 milyar dolar bedeller Hürriyet Gazetesi ile CNN Türk TV’nin de içinde bulunduğu medya grubunu satın almıştı. Hatta o dönem bu satın alma işleminde Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi kullanıldığı da açıklanmıştı. O kredi borcu için de Ziraat Bankası’na bazı gayrimenkuller verilerek borç kapatılmıştı.

BEKLENEN KAZANÇLAR GELMEDİ

Demirören Holding’in medya yatırımları yıllar içerisinde şirkete beklenen kazançları sağlamaktan uzak kaldı. Yaşanan tiraj kaybı ve Türk lirasındaki değer azalmaları nedeniyle Demirören Holding kredi borçlarını çevirmek konusunda sıkıntı yaşayabiliyor.

DEMİRÖREN AVM NE OLACAK?

Demirören AVM’nin mülkiyetinin el değiştirmesi ile bu alışveriş merkezinde nasıl bir değişim yaşanacağı bilinmiyor. Denizbank’ın yönetimine geçen Demirören AVM’nin yeni yönetimin hangi uygulamalara başvuracağı merak ediliyor. Denizbank’ın yaptığı bu yatırımı işleterek mi yoksa satarak mı kazanç elde edeceği konusunda şimdilik bir açıklama yapılmadı. Bankalar bu yolla elde ettikleri gayrimenkulleri zaman zaman satışa çıkarabiliyorlar. Demirören AVM’nin çok yüklü bir değerinin olması bu şekilde bir satışı da oldukça güçleştirebilir.