Tapu devri ne kadar sürer?

Gayrimenkul satış işlemlerine dair süreçlerin ne kadar sürdüğü merak konusu oluyor. Tapu devir işlemi yapıldığında bu işlem ne kadar sürer? Tapu devir işlemi uzun mudur?
Tapu devri ne kadar sürer?

Herhangi bir tür gayrimenkulün tapu devir işleminin yapılması aşamasında ne kadar süre gerektiği merak ediliyor. Tapu devir işlemi için tapu müdürlüklerinde işlemler çok uzun sürer mi? Tapu devir işleminin kısa sürmesi için ne yapmak gerekir?

TAPU DEVİR İŞLEMİ ME KADAR SÜRER?

Gayrimenkul alım satımı için alıcı ile satıcı arasında anlaşma sağlanmasının ardından tapu devir işlemi yapılmaktadır. Bunun için de tapu müdürlüklerine gidilmesi gerekir. Ancak bazı detaylara dikkat etmeyenler tapu devir işlemi için günlerce uğraşmak zorunda kalabilir. Bunun için yapılacak olan işleme dair izlenecek yolun daha önceden bilinmesi faydalı olacaktır.

Öncelikle tapu devir işlemi yapılmaya karar verilmişse tapu müdürlüklerinden randevu alınması gerekmektedir. Bu randevu alındıktan sonra tapu işlemi için alıcı ve satıcı randevu saatinden 15 dakika öncesinden tapu müdürlüğünde olmalıdır. Burada başvurularını yapacak olan alıcı ve satıcıya bilgi mesajı gönderilecektir.

Bilgi mesajını alan alıcı ve satıcı tapu harçlarını ve döner sermaye ücretlerini ödemelidirler. Bu ödemeler ilgili vergi dairesine yapılabildiği gibi anlaşmalı bankalar üzerinden de yapılabilmektedir. Ödeme aşamasını da geçen alıcı ve satıcı randevu saatinde tapu müdürlüğünde hazır bulunurlar. Burada işlemlerini yapan gayrimenkul sahibi ile alıcı tapu devri ve tescili için işlemlerini tamamlarlar.

Gayrimenkul tapu işlemlerinin ne kadar süreceği vatandaşın gereken adımları hızlıca tamamlamasına ve tapu müdürlüklerindeki yoğunluklara göre değişmektedir. Eğer çok yoğun bir tapu müdürlüğünde işlem yapılırsa bir sonraki güne sarkma gerçekleşebilir. Yine eğer tapu harcının ödenmesi gibi süreçler hızlıca tamamlanmazsa yine randevuda sarkma meydana gelebilir. Bundan dolayı tapu işlemlerinin daha önce bu işlemi yapmış birisi ile yapmak hızlıca tamamlamada yardımcı olacaktır.