Tapu sahipleri dikkat! 31 Mayıs'a kadar süreniz var 14.300 TL ödeme yapmanız gerekiyor

Tapusu olanlara yeni ödeme uyarısı yapıldı. Tapu sahipleri tarafından ödenecek olan tutar için ise son ödeme tarihi 31 Mayıs 2023 olarak ilan edildi. Emlak vergisi 2023 ödeme tarihleri ve hesaplama ekranı!
Tapu sahipleri dikkat! 31 Mayıs'a kadar süreniz var 14.300 TL ödeme yapmanız gerekiyor

Tapu sahipleri dikkat! 31 Mayıs'a kadar süreniz var 14.300 TL ödeme yapmanız gerekiyor - Tapusu olan herkesi ilgilendiren duyuru ile ödeme tarihleri hakkında uyarı yapıldı. Tapu sahipleri için 2023 yılının gelmesi ile beraber yeniden ödeme dönemi de başladı. 

Ülkemizde uygulanan kanunlar kapsamında emlak sahibi olanlar servet vergisi ödemekte olup bu kapsamda arsa, işyeri, depo, bahçe, yazlık, konut, dükkan, ofis gibi taşınmazlara sahip olan kişiler emlak vergisi ödemektedir. Emlak vergisi ödemeleri için tapu sahipleri 2023 ödemelerini yapacaklar. 

EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2023! 1. TAKSİT ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Taşınmaz sahipleri için emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı. 2023 yılında emlak vergisi ödemeleri için beklenen yeni takvim açıklandı. Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren vergi ödeme tarihleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni açıklama yapıldı. Taşınmaz sahipleri emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer alması durumunda vergi ödemesi yapmazken bu liste dışında kalan herkes vergi ödemekle yükümlüdür. 

Emlak vergisi 2023 ödeme tarihleri her sene olduğu gibi bu senede 1 Mart 2023 tarihi itibari ile başlayacak. Ödeme yapan kişiler isterlerse 31 Mayıs 2023 tarihine kadar peşin olarak tek seferde ödeme yapabileceği gibi isterlerse 2 taksit halinde ödeme yapabilecekler. 2 eşit taksit halinde ödeme yapmak isteyen kişiler ikinci taksit tutarını Kasım ayında ödeyecekler. 

EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA TABLOSU 2023! EMLAK VERGİSİNE NE KADAR ZAM GELDİ, KAÇ TL ÖDENECEK?

Emlak vergisinde ödeme tarihleri 1 Mart 2023 tarihi itibari ile başlayacak. Ödemeler 31 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek. Evin rayiç bedeli ve değeri üzerinden hesaplanan rakamlar belediyelerin internet siteleri üzerinden öğrenilebilecek. Her sene olduğu gibi bu senede emlak vergisinde rakamlar arttırılırken ödemeler belediye üzerinden ve e-Devlet üzerinden arama bölümüne emlak vergisi yazarak taşınmazın kayıtlı olduğu ilçe belediyesinin internet sitesi üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. 

NOT: Haberde geçen rakam İstanbul Beyoğlu için belirlenen rayiç bedel üzerinden hesaplanmış olup, illere ve ilçelere göre ödenecek emlak vergisi rakamı değişkenlik göstermektedir.