Tapuda Ehliyet Geçerli Mi 2022, Kimlik Yerine Geçen Belgeler Nelerdir?

Ülkemizde taşınmazlara ilişkin işlemler tapu daireleri ve noterler üzerinden yapılmakta olup bu işlemler için bazı belgelerin teslim edilmesi gerekir. Bunlardan biri de kimlik belgesidir. Peki, tapuda ehliyet geçerli mi?
Tapuda Ehliyet Geçerli Mi 2022, Kimlik Yerine Geçen Belgeler Nelerdir?

Taşınmaz malların satış ve devir gibi tüm işlemleri tapu siciline kayıt edilmekte olup bu işlemler için tapu sahiplerinin belirli evrakları teslim etmesi gerekir. Bu evraklar arasında ilk sırada kimlik belgesi yer alır. Tüm tapu işlemlerinde istisnasız kimlik belgesi yer alır.

Tapuda kimlik belgesi ibrazı zorunlu olup kimlik yerine geçen belgeler de yer almaktadır. Bu belgeler arasında ehliyet olup olmadığı konusu sıklıkla araştırılmaktadır. Tapuda ehliyet geçerli mi, yeni ehliyet tapuda kullanılır mı, tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

TAPU İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan tüm taşınmaz malların kayıtları tapu kütüğü üzerine işlenir. Konut satışı, dükkan, arsa, yazlık, bağ bahçe hisse devri, bağış, miras ve intikal işlemlerinin tümü tapu daireleri ile yapılan son kanun değişikliği ile beraber tapu daireleri üzerinden yapılabilmektedir.

Bu işlemlerde yapılan işlem türüne göre değişmekle beraber belirli evraklar istenir. Ancak tüm işlemlerde istisnasız talep edilen ortak evrak kimlik belgesidir. Tapuda kimlik belgesi ibraz edilmeden hiçbir işlem yapılamaz.

TAPUDA KİMLİK YERİNE GEÇEN BELGELER NELERDİR, EHLİYET GEÇERLİ Mİ?

Tapu işlemlerinde mutlaka ibraz edilmesi gereken belgelerden biri de kimlik belgesidir. Kimlik belgesi konusunda merak edilen soruların başında ehliyet gelir. Pek çok resmi işlemde ehliyet kimlik yerine kabul edilirken ne yazık ki tapu dairelerinde ehliyet kabul edilmemektedir. Tapuda kimlik belgesi yerine sadece pasaport belgesi kullanılabilmektedir.