Tapuda yeni dolandırıcılık yöntemi! Sakın bunu yapmayın, paranız uçup gider!

Türkiye’de vatandaşları çeşitli yollarla dolandırmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son günlerde gayrimenkul almak isteyenler mağdur edilmeye başlandılar. Tapuda bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıktı.
Tapuda yeni dolandırıcılık yöntemi! Sakın bunu yapmayın, paranız uçup gider!

Gayrimenkul sahibi olmak çok sayıda vatandaşın öncelikli yatırım hedeflerinin başında geliyor. Bundan dolayı da her gayrimenkul fırsatı mutlaka kullanılmak istenebiliyor. Ancak gayrimenkul sahibi olmak isterken bir anda elindeki parasını dolandırıcılara kaptıranların sayısında son günlerde bir artış meydana geldi. Tapuda dolandırıcılıkta yeni, yöntemle insanların paralarına el koyup ortadan kaybolmaya başladılar.

TAPUDA DOLANDIRICILIK!

Son günlerdeki tapudaki yeni dolandırıcılık yöntemi ile kötü niyetli bir tapu sahibi veya onun vekili ile gayrimenkulü satın almak isteyen vatandaş bir gayrimenkul satışında anlaşıyorlar. Tapuyu devredecek kişi mesai saatinin bitmesine yakın bir saatte tapu müdürlüğünden randevu alıyor. Taraflar tapu devri için tapu müdürlüğüne gidiyorlar. Buraya kadar alıcıyı şüphelendirecek herhangi bir gelişme yaşanmıyor.

Tapu devri yapılmadan hemen önce satıcı alıcıdan satış bedelini banka hesabına göndermesini istiyor. Burada para transferi gerçekleşirken para hesaba aktarıldı veya aktarılmadı tartışması ile süre dolduruluyor ve tapu işlemi bir gün sonraya kalıyor. Taraflar bir gün sonrası için sözleşiyorlar ama sonraki gün gayrimenkulü satan kişi kayıplara karışıyor. Gayrimenkul almayı planlayan kişi ise dolandırıldığını bir gün sonra ancak öğrenebiliyor. Araya hafta sonu girerse 2 günlük bir süre geçebiliyor.

PARAYI SADECE TAPU SAHİBİNİN HESABINA YATIRIN!

Bahsedilen yöntemle yapılan dolandırıcılık işlemlerinde uzun bir hukuk süreç ile olsa da dolandırıcı kişiye banka hesabı üzerinden ulaşılabiliyor. Onun da önlemini alıyorlar. Para aktarımı yaparken sadece paranın küçük bir kısmını tapu sahibinin hesabına göndertiyorlar. Alıcıdan paranın çoğunu bir başkasının hesabına aktarmasını istiyorlar. Mahkemelik olduklarında da tapu sahibine ödenen paradan sorumlu olup yine kazançlı çıkıyorlar.