Tapusu olanlara uyarı yapıldı hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin 4650 TL para yatırmanız gerekebilir!

Tapu sahiplerine kritik son dakika uyarısı yapıldı! Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 81 il genelinde ev, işyeri ve arsa gibi taşınmaz sahiplerinin emlak vergisi son ödeme tarihi yaklaştı.
Tapusu olanlara uyarı yapıldı hemen e-Devlet üzerinden kontrol edin 4650 TL para yatırmanız gerekebilir!

81 il için yapılan son dakika uyarısı tapu sahiplerine e-Devlet açıklaması yapıldı. Konut, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmazı olan kişilere yapılan son dakika açıklaması ile emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi hatırlatıldı. Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı olan ve emlak vergisi muafiyeti listesi içerisinde yer almayan kişiler emlak vergisi ödemekle yükümlü tutuluyorlar. 

Emlak vergisinde her sene Mart ayında birinci taksit ödeme tarihi başlarken Mayıs ayı sonuna kadar devam ediyor. İsteyen kişiler Mayıs ayının sonuna kadar emlak vergisi borçlarının tamamını öderken isteyen kişiler ise ödemelerini bir sonraki ödeme Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksit halinde de ödeyebiliyor. Bu sene taksitle ödeme yapmayı tercih eden kişiler için 2. taksit ödeme tarihi geldi. 

EMLAK VERGİSİ ÖDEME VE SORGULAMA E-DEVLET EKRANI! 

Emlak vergisi ödemelerinde ikinci taksit ödeme dönemi başlarken e-Belediye hizmeti sunan belediyelerin mükellefleri internetten hem sorgulama hem de ödeme yapabiliyorlar. E-Devlet üzerinden de yine bu altyapıyı kullanan belediyelerin ekranları ile sorgulama ve ödeme yapılabiliyor. Kişinin sahip olduğu taşınmazın metrekaresi, bulunduğu il ve ilçeye göre hesaplanan tutarlar ile emlak vergisi ödemesi yapılıyor. 

 Bu sene ödemesini taksitle yapmayı tercih eden kişiler için emlak vergisi ikinci taksit ödemesi 30  Kasım 2022 tarihinde bitiyor. Ödemeler iki eşit taksit halinde yapıldığı için Mayıs ayı sonuna kadar ödemiş olduğunuz birinci rakamın aynısı kadar ödeme yapmanız yeterli olacak. Emlak vergisi birinci taksit ödemesi için 4 bin 650 TL ödeme yapan bir kişi Kasım ayı sonuna kadar yine 4 bin 650 liralık 2. taksit ödemesini yapacaklar. Ödemesini yapmayan kişiler emlak vergisi gecikme zammı ödeyecekler.