The Times yazdı! Zengin Türkler Londra'da lüks evler alıyorlar!

İngiltere’nin önemli gazetelerinden olan The Times son dönemlerde zengin Türklerin Londra’nın lüks bölgelerinden ev satın aldıklarını yazdı. Türkler neden Londra’da lüks gayrimenkul yatırımı yapıyorlar?
The Times yazdı! Zengin Türkler Londra'da lüks evler alıyorlar!

İngiltere’de gayrimenkul piyasasında yeni bir tartışma başladı. The Times gazetesi de bu tartışmaları haberleştirerek duyurdu. Gazetenin iddiasına göre son dönemde çok sayıda Türk zengin Londra’da lüks evler satın alıyorlar. Zengin Türklerin daha önce de Londra’da ev aldıklarını yazan gazete şimdi bu sayının oldukça fazla arttığına dikkat çekti.

NEDEN ZENGİN TÜRKLER LONDRA’DA LÜKS EV ALIYORLAR?

The Times yayınlanan haberde Türklerin neden gayrimenkul yatırımında Londra’ya yöneldiklerine yanıt aradı. Haberde konu hakkında, “Ülkelerindeki finansal istikrarsızlık birçoklarının Londra’nın gayrimenkul piyasasına dönmesine sebep oluyor. Belgravia’da dünyanın en zenginleri aileleri ve nakitleri için güvenli bir liman arıyor.” ifadelerin eyer verildi.

Türklerin gayrimenkul tercihlerine dair The Times’a konuşan bir emlakçılık şirketinin CEO’su Becky Fatem, “Londra’da genellikle ABD’li, Orta Doğulu, Asyalı yatırımcıları görüyoruz. Ancak bu yıl bir ülke çok ciddi şekilde yatırım sayısını arttırdı. Türkiye’den gayrimenkul yatırımı yapmak için Londra’ya daha önce olmadığı kadar yatırımcı gelerek lüks evler satın aldılar.” dedi.

Emlak şirketi Black Brick’in kurucusu Camilla Dell de bir açıklamada bulunarak, “Şu anda TL’de değer kayıpları yaşanıyor. Türkler Londra’da kiralık ev bulabiliyorlar. Zengin Türkler ise paralarını Türkiye’den çıkarmaya çalışıyorlar. Ekonominin daha da kötüleşeceğine inanan bu insanlar Londra’da gayrimenkul yatırımı yaparak varlıklarını değerlendiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

The Times gazetesinde yer alan iddiaya göre Hanzade Doğan Boyner 2022 yazında Belgravia’da 6 yatak odalı bir villaya 27 milyon pound ödedi. Ayrıca gayrimenkul yatırımı yapan bir başka Türk yatırımcının da 27 milyon dolara malikane satın aldığı ifade edildi.