Topraktan ev almanın avantajları nelerdir?

Topraktan ev satın almak sık sık ev sahibi olmak için başvurulan yollardan birisidir. Topraktan ev satın alanlar hangi avantajlara sahip olurlar?
Topraktan ev almanın avantajları nelerdir?

Türkiye’de konut fiyatlarında yükselişler ev sahibi olmak isteyenleri zor durumda bırakıyor. Ev satın almak için plan yapanlar farklı tercihlerde bulunarak kendilerine ekonomik bir yol açabiliyorlar. Topraktan ev satın almak da bu yollardan birisi olarak biliniyor. Peki gerçekten topraktan ev satın almak avantajlı mı oluyor?

TOPRAKTAN EV ALMAK NEDİR?

Topraktan ev almak bir konut projesi henüz proje aşamasındayken, daha inşaat başlamadan veya inşaat çok fazla ilerlemeden konut satın almaktadır. Bu şekilde ev satın alanlar evlerinin teslimi için inşaat aşamasını beklemek zorunda kalıyorlar. Bazen bu açıdan mağdur olma ihtimali de olsa topraktan ev satın alırken güvenilir firmalardan veya kişilerden hukuki tedbirler alınarak satın alma işlemi gerçekleştirilebilir.

TOPRAKTAN EV ALMAK AVANTAJLI MI?

Topraktan ev satın almanın akla ilk gelen avantajı fiyatıdır. Tamamlanmamış bir ev ile tamamlanmış bir ev arasında bir fiyat farkı vardır. Hemen evi teslim almasına gerek olmayanlar topraktan ev satın alarak önemli tutarlarda fiyat indirimi elde etmiş olabilirler. Ancak henüz ortada olmayan bir evi satın almak içerisinde risk barındırır. Bu risk hukuki tedbirlerle ortadan kaldırılabilir.

Topraktan ev satın almanın bir diğer avantajı ise satın alınan evin değerinin artacak olmasıdır. Ortada olmayan bir ev satın alındığındaki değeri ile tamamlandığındaki değeri farklıdır. Aradan geçen süre de hesaba katılınca çok önemli bir değer artışı elde edilebilir. Bu şekilde yatırım yapmayı düşünenler kazançlarını önemli ölçüde yükseltebilirler.

Topraktan ev satın almak ile o evin yapım aşamalarını gözlemleme avantajı da elde edilebilir. Yapılan işçilikten kullanılan yapı malzemelerine kadar çok önemli detaylara anında müdahale etme imkanı doğar. Gerektiğinde daha kaliteli malzeme ile yapımı sağlanabilir.