Türkiye'de Fiyatlar Uçtu Londra'dan Ev Alımları Arttı

Türkiye'de hem satılık hem de kiralık konut fiyatları aldı başını gitti. Durum böyle olunca da gayrimenkul alımlarında geleneksel pazarlar arasında yer alan Londra'da Türklerin ev alımları yüzde 50 oranında arttı.
Türkiye'de Fiyatlar Uçtu Londra'dan Ev Alımları Arttı

Türkiye genelinde hem kiralık konutların hem de satılık konutların fiyat artışları devam ediyor. Kiralık konutlarda yaşanan fahiş kira artışlarının önüne geçebilmek için kira oranına sınırlama getirildi. Geçtiğimiz günlerde konut kredilerinde de düzenleme yapıldı. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın ev alma hayali yerle bir oldu. Ucuz konut alabilmek için arayışa girenler bankaların icradan satılık evlerine ve TOKİ'nin uygun taksit seçenekleri ile satışa çıkardığı konutlara yöneldi.

TÜRKLER LONDRA'DAN EV ALMAYA YÖNELDİ

Dünya'nın haberine göre, Türklerin gayrimenkul alımlarında geleneksel pazarları arasında yer alan Londra'dan ev alma hızları arttı. Barratt London Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Stuart Leslie, Türk alıcılarının Londra'dan ev alma oranının %30 ile %50 arasında arttığını açıkladı.

Türkiye'de Fiyatlar Uçtu Londra'dan Ev Alımları Arttı

Barratt London'un Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Stuart Leslie, şehir merkezinin dışında gelişmekte olan bölgelerde de 13 farklı proje olduğunu söyleyerek "Halihazırda, en büyük yatırım Fransa, Hong Kong, ABD, Çin ve Hindistan'daki alıcılardan geliyor. Ancak Türk alıcıların ilgi düzeyi son yıllarda yüzde 30-50 oranında arttı ve şu anda satışlarımızın yüzde 5'ini oluşturuyor. Bu sebeple Türkiye bizim için hızla büyüyen bir pazar" ifadelerini kullandı. Leslie, salgının ardından seyahat kısıtlamalarının kalkması ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesi sonrasında, İngiltere'yi ziyaret eden Türk alıcıların taleplerin yeniden canlandırdığını, Türklerin Londra'ya yatırım yapmasının bir gelenek haline geldiğini, Türk alıcılarının taleplerinin 2022 yılı boyunca devam etmesini beklediklerini aktardı.

Türkiye'de Fiyatlar Uçtu Londra'dan Ev Alımları Arttı

TÜRK YATIRIMCILARIN GÜVENİNİ KAZANIYORUZ

Türk yatırımcılarının ev alırken lokasyona değil güvene baktıklarını söyleyen Leslie " Londra emlak piyasası, yıldan yıla istikrarlı büyümesi ile bilinir. Türkiye'deki yatırımcılar dalgalı bir ekonomiyle mücadele ediyor. Geçtiğimiz yıl liranın dolar karşısında yüzde 44'lük düşüşü ve ocak ayında enflasyonun yüzde 48,7'ye yükselmesi başlıca örnekler. Ülke olarak hukuk sistemimiz de son derece şeffaf ve güvenilir olduğu için Türk yatırımcıların güvenini kazanıyoruz" dedi.

EN ÇOK TALEP EDİLEN EVLER

Stuart Leslie, özellikle kişisel bahçe ya da teraslı, peyzajlı ortak alanı olan, büyük parklara, yeşil alanlara yakın olan evlerin talep edildiğini söyledi.