Ucuz kiralık ev arayanlara kapora dolandırıcılığı tuzağı!

Yükselen ev kiraları vatandaşın belini bükmeye devam ederken ucuz kiralık ev arayanlar ise dolandırıcıların tuzaklarına düşüyor. Kapora tuzağı nedir, ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?
Ucuz kiralık ev arayanlara kapora dolandırıcılığı tuzağı!

Yükselen kiralık ev fiyatları nedeniyle vatandaşların geçim sıkıntısı daha da artarken evinden çıkmak zorunda kalan kiracılar ve yeni kiralık ev arayan dar gelirliler dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Dolandırıcılar "sahibinden ucuz kelepir kiralık daire" ilanları ile vatandaşı tuzağına çekerken ucuz ev hayali kuranlar ellerindeki paradan da oluyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Ankara Tüm Emlakçılar Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son dönemde kiracılar ile ev sahipleri arasında açılan davaların sayısında büyük bir artış yaşandığını belirterek artık emlak krizinin büyük bir hukuk krizine dönüştüğünü söyledi. Kapora dolandırıcılığı konusunda da uyarı yapan Akçam, insanların mağdur olduğuna dikkat çekti. 

KAPORA DOLANDIRICILIĞI NEDİR, EV KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Son dönemde kiralık dava sayısında rekor artış yaşandığını belirten ATEM Başkanı Hakan Akçam kapora dolandırıcılığı konusunda da uyarıda bulunarak “15 gündür dolandırıcılıkta durağanlık var ama önceden çok fazlaydı. Bu bir ‘demlenme dönemi.’ Daha sonra azalacağını düşünüyoruz. Ancak üniversiteler bir aya açılacak. Sınavda baraj kalktığı için çok öğrenci gelecek. Ankara’da öğrencilerin kiralık konut arayışı da fiyatları yükseltecek” diyerek Ankara'da kiralık daire fiyatlarına öğrencilerin gelmesi ile zam beklendiğini söyledi. 

Ev tutarken dolandırılmamak için mutlaka yetki belgesi olan emlakçıların tercih edilmesi gerektiğini belirten Akçam, yetki belgesi olan emlakçıların kapora dolandırıcılığı yapması gibi bir durumun asla söz konusu olamayacağını dile getirdi. İnternet üzerinden verilen ucuz ilanlarda ilan sahibi konuta çok fazla talep olduğunu belirterek önden kapora isterken, ucuz evi kaçırmamak isteyen kişi ödeme yapıyor. Ancak bir daha telefon numarasına ulaşılamıyor ve verilen ilanla kısa sürede kapora vurgunu yapılmış oluyor.