Uyanık ev sahipleri bin pişman! Yüksek kira peşinde koşarken eldekinden de oldular, 2023'e kadar çaresi yok

İlk olarak satılık konut fiyatları sonrasında ise ev kiralarında yaşanan rekor artış ile ev sahipleri ile kiracılar arasında çekişmeler yaşanmaya başlanmıştı. Kiracısı ile hiçbir sorunu olmayan ve kirasını düzenli olarak alan ev sahipleri yüksek kira beklentisi ile kiracılarını çıkarmaya başlamıştı.
Uyanık ev sahipleri bin pişman! Yüksek kira peşinde koşarken eldekinden de oldular, 2023'e kadar çaresi yok

Konut fiyatlarında yaşanan artış ev kiralarına da yansımış, kiralık ev fiyatlarına zam yağmuru yaşanmıştı. Türkiye genelinde kiralık ev fiyatlarının en çok arttığı illerin başında Ankara, İstanbul ve İzmir yer alırken büyük şehirlerde kiralık ev fiyatları asgari ücreti bile geçerek büyük şok yaşanmasına neden olmuştu. 

Yaşanan yükseliş ev sahiplerinin de iştahını kabartırken, pek çok ev sahibi hiçbir sorun yaşamadıkları, kiralarının günü gününe tahsil ettikleri kiracılarını da evden çıkarmaya başlamış ve tahliye davalarında patlama yaşamıştı. Pek çok kiracı ev sahibi ile sorun yaşamamak adına evinden çıkmak zorunda kalırken ucuz fiyatla içindeki kiracıyı çıkaran ev sahipleri yüksek fiyatlarla evlerini kiraya verdikleri için sevinç yaşamıştı. 

FIRSATÇILIK YAPAN EV SAHİPLERİ ÇOK PİŞMAN! 

Gelinen son noktada istenilen fahiş fiyatlara rağmen zorunlu olduğu için ev kiralayan pek çok vatandaş kirasını ödeyememeye başladı. Bütçesini aşan tutarlarda kiraya kira sözleşmesi imzalayan kiracılar daha ilk aydan kirasını ödeyemeyince ev sahipleri mahkemenin yolunu tuttu. Yüksek kira umudu ile içindeki kiracıyı çıkartarak evini yeni kişilere kiralayarak fırsatçılık yapan ev sahipleri pişman oldu. 

 Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili ve Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, “Kiralara getirilen sınırlandırmalara karşı ev sahipleri eski kiracılara psikolojik baskı yaptı/yapıyor. Sürekli kira artışı talepleri ve dava tehdidi kiracıları bunaltmış durumda.

 Bu baskıdan bunalan kiracılar da bu haksız talepleri kabul etmek durumunda kaldı" diyerek yaşanan bu durumun davalara neden olduğunu ve kiracı tahliye davasında astronomik bir şişkinlik yaşandığını söyledi.