Villa konforuna sahip 2 katlı prefabrik evler! 250 Bin TL'den başlayan fiyatlar kaçmaz!

Prefabrik evler son dönemlerde çokça tercih edilen evler arasında yer alıyor. Prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik ev yaptırmak için devlet desteği var mı, ne kadar? Çift katlı prefabrik evlerin maliyeti kaç TL? Devlet destekli prefabrik ev kaç TL’ye mal olur?
Villa konforuna sahip 2 katlı prefabrik evler! 250 Bin TL'den başlayan fiyatlar kaçmaz!

Türkiye’de son yıllarda prefabrik evlere yönelik artan bir ilgi bulunuyor. Bunun bazı gerekçeleri bulunuyor ve bu gerekçeler insanları bu evlere doğru yönlendiriyor. Prefabrik ev fiyatlarını da sorgulayan vatandaşlar bu evlerin avantajlarını ve diğer özelliklerini de merak ediyorlar. İşte prefabrik evler ile alakalı tüm merak edilenler...

PREFABRİK EV SEKTÖRÜ KABUK DEĞİŞTİRDİ

Geçmiş yıllarda prefabrik evler oldukça basit yapı modellerinden ibaretti. Ancak bu sektör teknolojik imkanları kullanarak büyük bir aşama kaydetti. Artık prefabrik evleri betonarme evlerden ayırmak pek de zor bir iş haline geldi. Geliştirilen prefabrik ev modelleri ise insanları bu evlere yönlendirmeye yetiyor. Üstelik betonarme evlerden daha ucuz olan bu evler aynı zamanda ekonomik seçenek oluyorlar. Kullanım ömrü açısından betonarme evleri aratmayan prefabrik evler için firmalar taleplere yetişmekte güçlük çekiyorlar.

PREFABRİK EV YAPIMINA UYGUN ARAZİ NEDİR?

Arazilerde prefabrik ev yapımına uygunluk açısından bir değerlendirme yapılacaksa öncelikle imar durumuna bakılması gerekiyor. Prefabrik evler imarı olmayan arazilere yapılabilecek evler değildir. Tıpkı betonarme evler gibi arazinin ev yapımına dair bir imara sahip olması gerekiyor. Ayrıca bu arazinin yola cephesinin de bulunması gerekiyor. Bu şekilde uygun olan tüm arazilere prefabrik ev yaptırılabilir. İşin teknik kısmında ise firmalar düz arazi için özellikle uyarı yapıyorlar. Prefabrik evlerin eğimli bir arazi üzerine kurmak pek tercih edilen bir yöntem olmuyor. Düz bir beton üzerine kurulan prefabrik evler eğer kaliteli ve iklime uyan malzeme ile imal edilmişse 50 yıllık ömre sahip olabiliyorlar.

PREFABRİK EV İÇİN DEVLET DESTEĞİ VAR MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı vatandaşlara bu sosyal yardım yapılabiliyor. Yapılan son güncellemeye göre şartları uyan vatandaşlara Aile Bakanlığı prefabrik ev yaptırmak için 150 Bin TL yardım yapıyor. Bu yardım için bir gelir şartı aranırken kapsamlı bilgiler Aile Bakanlığı tarafından ilan edildi. İhtiyaç sahibi olmak, oturulmayacak kadar sağlık bir evde yaşıyor olmak, ev yapılacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak gibi şartlar aranıyor.

2 KATLI PREFABRİK EVLER NE KADAR?

Prefabrik ev fiyatları internet üzerinden sorgulama yapılarak araştırılabiliyor. Bu sektörde çok sayıda firmanın olması geniş bir fiyat aralığına neden oluyor. Çok ucuza kaçılarak yaptırılacak olan prefabrik evlerin kullanım ömürlerinin kısa olacak olmasından dolayı kapsamlı bir araştırma yapılması öneriliyor.

İki katlı prefabrik evler oldukça tutulan ev modelleri arasında yer alıyor. Yapılan araştırmaya göre bu evlerin fiyatları 400 Bin TL’den başlayarak 1 Milyon TL’ye kadar varabiliyor. Evlerin büyüklüğüne göre fiyat seçeneği de değişiyor.

Villa konforuna sahip 2 katlı prefabrik evler! 250 Bin TL'den başlayan fiyatlar kaçmaz!

Öte yandan ucuz maliyet isteyenler için ise mütevazi ölçülerde tek katlı prefabrik evler de bulunuyor. 40-50 metrekare aralığındaki bu evler 100 Bin TL – 150 Bin TL aralığında bir fiyata yaptırılabiliyorlar.
Devlet desteği alarak prefabrik ev yaptıracak olanların maliyetleri ise oldukça düşüyor. 150 Bin TL destek alan vatandaşlar 400 Bin TL’lik villa tipi prefabrik ev yaptırdıklarında sadece 250 Bin TL ödeme yapmak durumdalar.