Yarısı Bizden kampanyasına İstanbul'da en fazla başvuru hangi ilçeden yapıldı?

İstanbul’da kentsel dönüşüm yapılabilmesi için vatandaşlara verilecek olan destek kampanyası olan Yarısı Bizden kampanyasına iki günde 1 Milyon kişiyi geçen başvuru yapıldı. En çok başvuru hangi ilçeden geldi?
Yarısı Bizden kampanyasına İstanbul'da en fazla başvuru hangi ilçeden yapıldı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve şimdilik sadece İstanbul’da geçerli olan Yarısı Bizden kampanyası için başvurular devam ediyor. İki gün içerisinde kampanyaya 1 milyon kişiden fazla vatandaş başvuru yaparken 17.749 binada 243.694 bağımsız bölümün dönüşümü için vatandaşlar destek talebinde bulundular.

EN ÇOK BAŞVURU HANGİ İLÇEDE?

İstanbul’da kentsel dönüşüm için Yarısı Bizden kampanyasına yapılan başvurulara dair güncel rakamlar belli oldu. Bu rakamlara göre en çok başvuru yapılan ilçe Bahçelievler oldu. Bahçelievler’de 1.828 binada bulunan 28.488 bağımsız bölüm için vatandaşlar başvuru yaptılar. Bu binaların dönüşümü ile alakalı olarak ilerleyen günlerde alınacak kararlar kamuoyuna ilan edilecek.

Bahçelievler’in ardından en fazla başvuru Avcılar ilçesinde oldu. İstanbul’da deprem riskinin en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Avcılarda iki günde 1.081 binada bulunan 16.584 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Avcılar ilçesinde riskli yapılar yoğun bir şekilde bulunurken vatandaşlar dönüşlüm için ilk adımı da kampanyaya katılarak atmış oldular.

Avcıların ardından en çok başvuru yapılan ilçelerin Güngören, Kartal, Üsküdar, Küçükçekmece, Fatih, Bağcılar, Maltepe, Ümraniye, Kadıköy olduğu bildirildi. Başvuru sayısının 200 bini geçmesi durumunda kimlerin Yarısı Bizden kampanyası kapsamında destek alacakları kura çekimi ile belirlenecek.

Öte yandan Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında evlerini dönüşüme sokacak olan vatandaşlara Çevre Bakanlığı tarafından 10.500 TL taşınma yardımı ve 5.250 TL kira yardımı yapılacak.

Yarısı Bizden kampanyası ile evlerini kentsel dönüşüme sokacak olanlara destek verilecek ve dönüşüm maliyetini devlet karşılayacak. Dönüştürülecek olan binalar ise TOKİ tarafından inşa edilip 2 yıl içerisinde vatandaşlara teslim edilecek.