Yazlık bölgelerde kiralık ve satılık evlere deprem zammı!

48 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede sismik hareketlilik sürerken vatandaşların bölgeden göçü yazlık bölgelerde yer alan kiralık ve satılık ev fiyatlarını da arttırdı.
Yazlık bölgelerde kiralık ve satılık evlere deprem zammı!

Yazlık bölgelerde kiralık ve satılık evlere deprem zammı! Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 şiddetindeki büyük deprem 11 ilde yıkım ve can kayıplarına neden olurken aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki Elbistan merkezli deprem can kayıplarının artmasına neden olmuştu. 

İki büyük deprem ile aynı gün sarsılan bölgede adeta artçı deprem fırtınası yaşanırken gerek çok sayıda şehirde sağlam bina kalmaması gerekse de sürekli olarak devam eden depremlerin etkisi ile bölgeden yoğun bir göç başlamıştı. İlk etapta bölgede yaşayan 1 milyon kişinin başka illere göç ettiği açıklanırken göçün yaşandığı illerde kiralık ve satılık ev fiyatlarına zamların yapıldığı açıklandı. 

DEPREM YAZLIK BÖLGELERDE ARSA, KONUT VE KİRA FİYATLARINA REKOR ZAM YAPILMASINA NEDEN OLDU! 

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında hem depremden etkilenen 11 ilden hem de yüksek deprem riski olduğu belirtilen İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerden yazlık bölgelere akın yaşanmıştı. Konu hakkında açıklama yapan Gayrimenkul uzmanı Şule Alp "Kahramanmaraş merkezli depremlerin başta İstanbul olmak üzere deprem riski taşıyan illerden Bodrum'a göç sebebiyle şu anda hem kiralık hem de satılık ev ya da arsa talepleri çok fazla olduğundan fiyatları da 2-3 kat arttı.

Kahramanmaraş merkez üslü depremlerin ardından deprem riski taşıyan illerden yönelim başladı. Beklenen Marmara Depremi'nde evlerinde oturmak yerine arsalarında konteyner ve köy evleri gibi tek katlı güvenli yapılara sığınma planı yapan vatandaşların Bodrum ve çevre ilçelerde arsa ve tarlalara olan ilgisi arz-talep değişimine neden oldu. İstanbul depremi korkusu ile daha az riskli bölgelere ya da sayfiye yerlerine göç, tarla ve konut fiyatlarını maalesef yüzde 50 ile yüzde 70 arasında arttırdı.