Yeni Evim kampanyası konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Yeni Evim kampanyası bugün itibariyle resmen başladı. Vatandaşların Yeni Evim kampanyası kapsamında devlet desteği ile verilen konut kredisine nasıl başvuru yapabilecekleri de belli oldu.
Yeni Evim kampanyası konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’de konut sektöründe heyecan yaratan yeni Evim kampanyası resmen başladı. Projenin internet sitesi yayına sokuldu ve başvurular alınmaya başlandı. Orta gelir grubunda bulunan vatandaşların Yeni Evim kampanyası kapsamında devlet desteği ile sağlanan konut kredisine nasıl başvuru yapabilecekleri de belli oldu. Yeni Evim konut kredisi başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Yeni evim kampanyasının internet sitesinde başvurulara ilişkin de bilgiler verildi. Klasik yöntemlerle başvuru yapılan konut kampanyalarının tamamen dışında tasarlanan Yeni Evim kampanyasında başvuru işlemleri aşamalı olacak. Verilen bilgilere göre orta gelir grubunda olan ve üzerine herhangi bir konut olmayan vatandaş önce satın almak istediği evi bulacak. Bu konutun sıfır olması ve kampanyaya uygun olması gerekiyor. Ardından kampanya kapsamında yer alan bankalardan birisine başvuran vatandaş Yeni Evim konut kredisi çekmek istediğini bildirecek.

Başvuru yapılan banka bu başvuruyu değerlendirmeye alacak. Hem başvuruda bulunan kişinin hem de satın alınmak istenen konutun kampanyaya uygun olduğu denetlenecek. Uygunluk konusunda sıkıntı yaşanmaması durumunda da kredi onaylanarak müşteriye tahsis edilecek.

HANGİ BANKALARA BAŞVURU YAPILABİLİR?

Yeni Evim kampanyası kapsamında hangi bankalara konut kredisi başvurusu yapılacağı da belli oldu. Buna göre sistem içerisinde şu anda herhangi bir özel banka yer almıyor. Vatandaşlar devlet destekli konut kredisi başvurularını Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Emlak Katılım ve Vakıf Katılım’dan yapabilecekler.

FAİZ ORANLARI NE OLACAK?

Yeni Evim kampanyası kapsamında uygulanacak olan faiz oranları kredi tutarına göre değişecek. 2 Milyon TL’ye kadar aylık 0,69 faizle, 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasında aylık yüzde 0,79 faizle, 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasında aylık yüzde 0,99 oranında faiz uygulanacak.