Yeni Evim kampanyasında düzeltme yapıldı!

Yeni Evim kampanyası ile alakalı olarak gelişmeler yakından takip ediliyor. Kampanyada başvurular devam ederken vatandaşların şikayetleri nedeniyle bir hatırlatılma yapıldı.
Yeni Evim kampanyasında düzeltme yapıldı!

Yeni Evim kampanyası ile Türkiye’de orta gelirli 100 bin vatandaşın ev sahibi olması amaçlanıyor. Sıfır konutları kapsayacak şekilde Yeni Evim kampanyasında vatandaşlara kamu bankaları üzerinden aylık 0,69 faizli konut kredisi imkanı sağlanıyor. 15 yıl vadeli olan bu konut kredilerinde ilk 3 yıl da Hazine tarafından vatandaşlara taksit desteği de veriliyor. Ödeme imkanları açısından oldukça avantajlı olan bu fırsatı değerlendirmek isteyenler kampanyadan yararlanmak için harekete geçtiler.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI!

Yeni Evim kampanyasından yararlanarak ev sahibi olmak isteyenler bankalara başvuru yapmak istediklerinde büyük konut projelerine yönlendirilmeleri sıkıntı oldu. Bu konut projelerindeki ev fiyatları vatandaşların alım gücünün ötesinde bulunuyor. Bunun yerine vatandaşlar küçük müteahhitlerin daha mütevazi evlerini satın almak istiyorlar. Bankalarda kendilerine yapılan yönlendirmeyi itiraz eden vatandaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na şikayette bulundular. Bakanlık da bir açıklama yaparak küçük veya büyük tüm müteahhitlerin şartları karşılamaları koşuluyla projeye dahil olduklarını duyurdu.

GÜNCELLEME YAPILDI!

Büyük konut projelerine özel olarak hazırlanan bir kampanya olmayan Yeni Evim kampanyası için zorunlu bir güncelleme yapıldı. Projede büyük ve küçük müteahhitlerin inşa ettikleri sıfır konutların kampanya kapsamında olduğu açıklanmıştı ama bu daha da vurgulandı. 0,69 faizli konut kredisi imkanından TOBB’da, oda ve borsalara kayıtlı tüm küçük müteahhitlerin de kampanyaya dahil olabileceği açıklandı.

YENİ EVİM KAMPANYASI NEDİR?

Yeni Evim kampanyası kapsamında vatandaşlara sıfır konut alımlarında devlet desteği veriliyor. Ev sahibi olmak isteyenlere aylık 0,69’dan başlayan faizlerle 5 Milyon TL’ye kadar konut kredisi çekebiliyor. Bu kampanyadan yararlanabilmek için satın alınmak istenen evin fiyatının yüzde 10’unun peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Konut kredisi için başvuru yapacak olan vatandaşın evinin olmaması şartı da aranıyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Yeni Evim kampanyası başvuru işlemleri merak ediliyor. Öncelikle vatandaşın satın almak istediği sıfır konutu bulması gerekiyor. Ardından herhangi bir kamu bankasına giderek konut kredisi başvurusunda bulunuluyor. Banka çeşitli belgeler talep ediyor ve başvuru değerlendirmeye alıp krediyi onaylıyor. Bu yolla vatandaşlar devlet desteği ile ev sahibi olabiliyorlar.