Yeni konut kampanyası gelirse ev fiyatları nasıl etkilenir, kredi faizi düşerse konuta zam gelir mi?

Kamu bankaları tarafından başlatılacağı iddia edilen 0.79 konut kredisi kampanyası hakkında yeni gelişmeler yaşanırken gözler konu fiyatlarına çevrildi.
Yeni konut kampanyası gelirse ev fiyatları nasıl etkilenir, kredi faizi düşerse konuta zam gelir mi?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler kendilerine düşük faizli konut kredisi desteği verilmesini talep ediyordu. Emlak Konut liderliğinde başlatılması beklenen orta ve üst gelir grubu konut projesinde geri sayım başlarken proje kapsamında satışa sunulan konutlar için kamu bankaları tarafından düşük faizli kredi desteği verileceği iddiaları gündeme taşınmıştı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından konut sektörü temsilcileri ile yapılan toplantıda kredi paketinin gündeme geldiği iddia edilmiş, konut fiyatlarına göre faiz oranı belirleneceği haberi gündeme taşınmıştı. Kampanya hakkında kulis haberleri gündemi meşgul etmeye devam ederken satış fiyatı 4 milyon liraya kadar olan konutlar için yüzde 0,79 faiz oranı ile kredi verileceği iddia edilmişti. 

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI GELİRSE EV FİYATLARI ZAMLANIR MI?

Hatırlanacağı üzere pandemi döneminde yine konut satış rakamlarının düşmesi üzerine kamu bankaları tarafından düşük faizli kredi kampanyası başlatılmış, 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası başvuru rekoru kırmıştı. Yeni kampanyanın kulis haberinin basına düşmesi ile gözler konut fiyatlarına çevrilirken konut arzının sınırlı olması nedeni ile talepte yaşanacak artış ile fiyatlarda yine yukarı yönlü bir sıçrama yaşanabileceği belirtildi. 

Konutta üretimin azalması, enflasyon rakamları ve dolar kurunun yükselmesi nedeni ile konut fiyatlarında yükselişin sürdüğü belirtilirken üretim artmadan talebin yükselişi ile ev fiyatlarında yeni rekorların gelebileceği belirtiliyor.