Yerebatan Sarnıcı restorasyonu bitti! Ziyarete açılıyor

İBB tarafından Yerebatan Sarnıcı'nda düzenlenen restorasyon çalışmaları sona erdi. Tarihi yapı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile yapılacak etkinlik ile açılacak.
Yerebatan Sarnıcı restorasyonu bitti! Ziyarete açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde olan Yerebatan Sarnıcı'mın restorasyon çalışmaları tamamlandı. İstanbul'un simgelerinden biri olan ve Bizans İmparatorluğu tarafından yaptırılan sarnıç, hafta sonundan itibaren ziyarete açılacak. Restorasyon çalışmaları kapsamında dayanıklı hale getirilen Yerebatan Sarnıcı'nda sarnıç ve izleyici arasındaki mesafe kısaltıldı. Böylece yapının derinliği artırıldı.

YEREBATAN SARNICI AÇILIYOR

Dünya Miras Listesi'nde yer alan Yerebatan Sarnıcı, 22 Temmuz Cuma (bugün) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılacağı törenle açılacak. Açılış töreninde Mercan Dede konseri de olacak.

Yerebatan Sarnıcı restorasyonu bitti! Ziyarete açılıyor

İBB tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları kapsamında, olası bir deprem durumunda sarnıcın hasar göreceği tespit edilerek güçlendirme projesi hazırlanmış ve Koruma Kurulu'na sunulmuştu. Geçtiğimiz aylarda sarnıcı ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü söylemiş ve “Yeni haliyle Yerebatan Sarnıcı’nı İstanbulluların beğenisine, hatta bütün dünyanın beğenisine sunacağız. İstanbul’umuza hayırlı olsun” açıklamasında bulunmuştu.

Açılışı bugün yapılacak olan sarnıç hafta sonundan itibaren ziyaretlere de açılacak. Altıncı yüzyılda yaptırılan ve suyun içinde yükselen 336 sütunla heybetli bir görüntüsü olan Yerebatan Sarnıcı'nda restorasyon çalışmaları 5 yıldır sürüyordu. Yerebatan Sarnıcı aynı zamanda Türkiye'nin UNESCO'daki en iyi eseri olarak seçilmişti.

YEREBATAN SARNICI NEREDE, GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul'un Sultanahmet ilçesinde bulunan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Sultanahmet Camisi ile aynı konumda bulunuyor ve yürüme mesafesinde. 2022 yılında Yerebatan Sarnıcı'na yerli ziyaretçi girişi 50 TL, yabancı ziyaretçi girişi 190 TL, öğrenci, öğretmen ve askeri personel girişi de 20 TL. Kredi kartı ve nakit TL geçerli, döviz kabul edilmiyor.