Yüksek fiyatlar tepki çekiyordu! Rekabet Kurulu onay verdi, Sahibinden'e soruşturma açıldı

Türkiye'nin ilk ve en büyük online ilan siteleri arasında yer alan Sahibinden internet sitesi bir süredir fiyat manipülasyonu iddiaları ile hedef tahtasına oturtulmuştu. İkinci el araç ve konut fiyatlarında manipülasyon iddiası ile site hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.
Yüksek fiyatlar tepki çekiyordu! Rekabet Kurulu onay verdi, Sahibinden'e soruşturma açıldı

İnternet üzerinden online olarak ilan vermek isteyen kişilerin ilk tercih ettikleri siteler arasında yer alan ve alanında pek çok ilke imza atan Sahibinden sitesi için Rekabet Kurulu beklenen kararı açıkladı. Sahibinden online ilan sitesi bir süredir fiyatlarda manipülasyon iddiaları ile hedef tahtasına oturtulmuş ve kamuoyunda yoğun tepkiler oluşmasına neden olumuştu. 

Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ hakkında 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma hakkında kararını duyurdu. Sahibinden hakkında 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası ile soruşturma açılmasına karar verildi. 

SAHİBİNDEN COM İNTERNET SİTESİ İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI! 

Yapılan son dakika açıklaması ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ hakkında emlak ve araç satış ilanları ile bu alanlarda sunduğu hizmetlerde çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile soruşturma açılacağı ilan edildi. 

Rekabet Kurulu gelen şikayetler üzerine ön araştırma kararı almış ve şirketi incelemeye başlamıştı. Yapılan incelemeler ve yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen belge, bilgi ve bulguları 30 Haziran 2022 tarihli toplantısı ile masaya yatıran Rekabet Kurulu elde edilen verileri yeterli ve bulguları ciddi bularak soruşturma açılmasına onay verdi. Böylelikle sahibinden com internet sitesi için kapsamlı bir soruşturma yapılacak.