Yüzde 78 kazandırdı! Arsa yatırımı için yüksek getiri vadeden en uygun iller ve ilçeler listesi açıklandı...

Arsa yatırımı yapmak isteyen kişiler için en çok kazandıran iller açıklandı. Arsa fiyatlarında son durum ne, arsa fiyatları neden yükseldi, yükseliyor?
Yüzde 78 kazandırdı! Arsa yatırımı için yüksek getiri vadeden en uygun iller ve ilçeler listesi açıklandı...

Emlak piyasası pandemi döneminde çalkantılı bir seyir izlerken söz konusu dönemde en çok kazandıran yatırım araçları olarak emlak piyasası öne çıkmıştı. Hem konut fiyatları hem de satılık arsa, tarla fiyatları rekor seviyelere ulaşırken pandemiden bu yana fiyatı en çok artanlar arasında konut ve arsalar ilk sıralarda yer almıştı. 

Arsa fiyatlarında yükseliş tüm hızı ile devam ederken arsa fiyatları hakkında son raporda yayımlandı. Yayımlanan rapor ile beraber imarlı arsa fiyatlarında yaşanan yıllık artışın yüzde 78 olduğu ortaya çıktı. Son dönemde yükselen konut fiyatları nedeniyle emlak yatırımı yapmak isteyen kişiler zorunlu olarak arsaya yönelirken bu da arsa fiyatlarında talebin ve fiyatın artmasına neden oldu. 

ARSA YATIRIMI YAPMAK MANTIKLI MI, ARSA YATIRIMCISINA NE KADAR KAZANDIRIR, KAZANDIRDI?

Arsa yatırımı yapmak isteyen kişiler getiri araştırması yapmaya devam ederken özellikle de imarlı arsalara olan ilgi arttı. Açıklanan endeks verilerine göre imarlı arsa yatırımı yapan kişilerin yıllık getirisi yüzde 78 seviyesine ulaştı. 

 YATIRIMLIK ARSA ARAYANLAR İÇİN EN UYGUN İLLER, İLÇELER HANGİLERİ?

Enflasyon üzerinde getiri vadetmesi nedeniyle tercih edilen arsa yatırımı için yüksek getiri elde etmenin anahtarı doğru tercih olarak gösteriliyor. Değerlenen yerler yerine değerlenmesi beklenen yerlerden arsa yatırımı yapmak çok daha yüksek getiri elde edilmesini sağlıyor. 

Yatırıma açık bölgeler arasında ise İstanbul’da Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz-Riva; Ankara’da Çankaya, Etimesgut, Mamak, Sincan; İzmir’de Çiğli, Bornova, Menemen ve Bursa’da Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ve Mudanya ilçeleri öne çıkıyor.