Almanya 27.250 TL Maaşla 7.200 Türk İşçi Alacak! Hangi Meslekler Aranıyor, Başvuru Nasıl Yapılacak!

Almanya’da bulunan havalimanlarında çalıştırılmak üzere Türk işçilere dair onay çıktı. Türkiye’den gidecek işçiler aylık 27.250 TL maaş alacaklar. Peki Almanya’ya işçi olarak nasıl gidilir? Başvuru nereye yapılır? Almanya Türkiye’den nasıl işçi alımı yapacak?
Almanya 27.250 TL Maaşla 7.200 Türk İşçi Alacak! Hangi Meslekler Aranıyor, Başvuru Nasıl Yapılacak!

Almanya’da iş gücü açığı son dönemlerde zirve yaptı. Pek çok sektörde bundan dolayı aksamalar meydana gelirken özellikle Almanya’da bulunan havalimanlarında hizmetler güçlükle veriliyor. Toplamda 2 milyon işçi açığı bulunan Almanya’nın acil olarak havalimanlarındaki personel eksikliklerini gidermesi gerekiyor. Bunun için de Türk işçilerin Almanya’ya giderek çalışmalarına onay verildi.

EV İŞVERENDEN, MAAŞ 27.250 TL!

Almanya’da havalimanlarında çalıştırılacak Türk personeller için sistemin nasıl işleyeceği de belli oldu. Buna göre Türkiye’den çalışmak için Almanya’ya gidecek olan işçöilerin kalacakları evi işveren ayarlayacak. Bu işçiler saatlik en az 14 euro 25 cent kazanacaklar. Ayrıca vayram, tatil ve mesailer de ayrıca hesaplanıp Türk işçilere ödenecek. Türk işçiler Almanya’da havalimanlarında çalışmaları halinde net 2.550 euro maaş alacaklar. Bunun güncel kurdaki karşılığı ise 27.250 TL oluyor.

HANGİ İŞLER İÇİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Almanya Çalışma Ajansı tarafından Türk işçilerin havalimanlarında çalışmalarına dair onay verildi. Başlangıçta Türkiye’den 7.200 işçi alımı yapılacak ve bu işçilerin vize işlemleri 3 hafta içerisinde tamamlanacak. Türk işçiler özel izin ile Almanya’da çalışacaklar. Buna göre bu çalışma süreci 6 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Türk işçiler Almanya’da havaalanı yer hizmetleri, check-in, güvenlik kontrolleri, bavul yükleme, uçak doldurma ve boşaltma, apronda araç sürücüsü, VIP yolculara hizmet gibi işlerde çalışacaklar.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Almanya’da çalışmak için iş başvurusu yapmak isteyenler bu başvuru işlemlerini nasıl gerçekleştirebileceklerini merak ediyorlar. Buna göre başvurular Almanya’nın Türkiye temsilciliklerine yapılacak. Bu başvurular ardından Almanya’ya bildirilecek. Vize işlemlerine hemen başlanıp tamamlanacak. Ekstra olarak Federal Çalışma Ajansı’ndan izin alınmasına gerek olmayacak. Almanya havalimanlarında çalışacak işçiler için Türkiye dışında herhangi bir ülkeden alım yapılmayacak.