BDDK 30 personel alımı yapacak! Memur, mühendis, sekreter, tekniker, teknisyen, şoför alımı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından personel alımı yapılacağı bildirildi. BDDK hangi kadrolarda personel alımı yapacak?
BDDK 30 personel alımı yapacak! Memur, mühendis, sekreter, tekniker, teknisyen, şoför alımı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bir ilan yayımlanarak 30 personel alımı yapılacağı açıklandı. Personel alımlarının hangi kadrolara yapılacağı ve hangi koşullarda işe alımların gerçekleştirileceği belli oldu. BDDK personel alımı başvuruları nasıl yapılacak?

BDDK HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından işe alınacak personellerin hangi kadrolarda istihdam edilecekleri belli oldu. Buna göre BDDK memur, mühendis, sekreter, tekniker, teknisyen ve şoför alımı yapacak. Bu kadrolarda toplamda 30 kişilik alım yapılacak. Alımı yapılan personeller Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yapısında çalışmaya başlayacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personel alımı başvuru genel şartları şöyle açıklandı:

-Türk vatandaşı olmak
-Kamu haklarından mahrum olmamak
-TCK’nin 53. maddesinde belirlenen süreler geçmiş olsa dahi kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle ceza almamış olmak.
-Askerlik ile ilişiği olmamak
-Görevini sürekli yapmasına engel teşkil edecek akıl hastalığı olmamak
-Güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasında engel bir durumu olmamak

Başvuru yapacak olan adayların 2020 KPSS’ye katılmış olması gerekiyor. Lisan mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSS P93, orta öğretim mezunları için KPSSP94 puan türleri dikkate alınacak. Kadrolar için giriş sınavı yapılacak ve şoför kadrosunun sınavı uygulamalı olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

BDDK personel alımı başvuruları 19 Eylül’e kadar yapılabilecek. Adaylar başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapabilecekler. Başvurular alındıktan sonra sözlü ve uygulamalı sınavlar için tarihler belirlenip ayrıca ilan edilecek. 100 tam puan üzerinden puanlama yapılacak ve en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaklar. Bu kurallarla personel alımları en yüksek puandan başlayarak her kadro için ayrı ayrı yapılacak.