Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar ve başvuru detayları belli oldu!

Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımlarında, Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS’den 50 puan ile personel alacak. İlana göre alımlar merkez teşkilatı bünyesinde münhal sözleşmeli pozisyonlara yapılacak. İşte detaylar…
Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar ve başvuru detayları belli oldu!

Devlet eliyle personel alımları hız kesmeden devam ediyor. Yaz dönemi boyunca kamu kurum ve kuruluşlarına, bakanlıklara ve diğer birçok daire başkanlığına sözleşmeli ve sürekli olmak üzere birçok personel alımı gerçekleştirildi. Vatandaşlar, kamu personeli olarak istihdam edilmek adına kamu personel alımlarını araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir personel alımı ilanı da Diyanet İşleri Başkanlığından geldi.

Yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı bünyesinde münhal bulunan sözleşmeli pozisyonlara 4B sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu alımlarda KPSS’den en az 50 puan şartı aranacak. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı personel alımları için nasıl ve nereden başvuru yapılır? İşte detaylar…

BAŞVURU TARİHLERİ VE BAŞVURU ADRESİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatına KPSS’den en az 50 puan şartıyla 4B sözleşmeli 50 personel alımı yapılacak. İlana göre 50 personel istihdam edilecek ve adayların, söz konusu personel alımı için 12 Eylül – 26 Eylül 2022 tarihleri arasında (TSİ 16.30) “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden başvurularını bizzat yapmaları gerekiyor. Ayrıca ilanda, adaylarda aranan şartlar da belirlendi.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan söz konusu personel alımları için aranan genel şartlar şöyle:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin (A) bendinde bulunan genel şartlara uyum sağlamak,

  • KPSS şartı olan unvan için KPSS 2020 yılı (B) grubu KPSS P3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,

  • Adaylar, ilanlarda belirtilen unvanlardan yalnızca biri için başvuruda bulunabilecek.

ALIM YAPILACAK OLAN UNVANLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapacak! Aranan şartlar ve başvuru detayları belli oldu!

Lisans mezunu adaylar arasında yapılacak olan personel alımlarında ayrıca unvanlara göre özel şartlar da bulunuyor. Bu kapsamda adayların, başvuruda bulunacakları unvanlar için aranan özel şartları da karşılaması gerekiyor. İlgili şartlar, personel alımı ilanında ilgili unvanlarla birlikte belirtilmiş durumda. Alım yapılacak olan unvanlar ise şöyle:

  • 4B Tashihçi

  • 4B Yazma Eser Uzmanı

  • 4B Yönetmen

  • 4B Mütercim Tercüman