Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan 4.147 sözleşmeli personel alımı açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir açıklama yaparak bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4.147 sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. GSB personel alımı hangi kadrolara yapılacak, başvurular ne zaman başlayacak?
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan 4.147 sözleşmeli personel alımı açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yazılı bir açıklama yaparak bakanlık bünyesinde sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Kasapoğlu açıklamasında, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir yandan ülkenin gençlerine ve vatandaşlarına hizmet verirken diğer yandan yetişmiş iş gücünü rasyonel bir şekilde istihdam etmenin çabası içerisindeyiz.” dedi.

4.147 PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Personel alımı açıklaması yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu , “Ülkemizin dört bir yanında yükselen tesislerimiz ve hizmet standartlarımızın korunması için yeni personel alım ihtiyacı doğuyor. Bu süreçleri hızlı ve objektif bir şekilde yürüterek her geçen gün bakanlık ailemizi genişletiyoruz. Bunu genişletmeyi de sürdüreceğiz. Bu bağlamda taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 300 büro personeli, 886 koruma ve güvenlik görevlisi, 2.981 temizlik personeli alınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu alımı yapılacak olan sözleşmeli personellerin hangi koşullarda işe alınacaklarını da açıklayarak, “Alımı yapılacak olan sözleşmeli personeller tespit edilirken yazılı veya sözlü sınav yapılmayacaktır. İşe alımlarda 2020 yılı KPSS puanı esas alınacaktır. Bu yolla toplamda 4.147 sözleşmeli personel alımı yapacağız.” şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Yapılan bilgilendirmeye GSB sözleşmeli personel alımı başvuruları 10 Eylül ile 15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. E-devlet üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurulara dair kapsamlı esaslar ile alakalı olarak bir açıklama daha yapılacağı bildirildi.

Öte yandan alımı yapılacak 300 büro personeli için üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren iktisat, işletme, maliye, muhasebe, kamu yönetimi, ekonometri, uluslararası ilişkiler, insan kaynakları yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümlerinden mezun olma şartı aranacak.