İŞKUR TYP ile 70 ilde 50 Bin personel alımı yapılacak! TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak?

Büyük bir merakla beklenen İŞKUR TYP personel alımı duyurusu yapıldı. Buna göre Türkiye^nin 70 ilinde toplam 50 bin personel alımı yapılacak. İşe alınacak personeller Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda temizlik personeli olarak hizmet verecekler.
İŞKUR TYP ile 70 ilde 50 Bin personel alımı yapılacak! TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak?

Türkiye’de iş arayanların merakla beklediği duyuruyu İŞKUR yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda temizlik personeli olarak çalıştırılacakların işe alım süreçleri başladı. Aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 70 ilde personel alımı yapılacak. Bu personellerin alımı İŞKUR’un TYP programı kapsamında yapılacak. Bu şekilde Türkiye genelinde 50 Bin kişinin işe yerleştirilmesi sağlanacak.

TYP NEDİR?

İŞKUR’un işe yerleştirme programlarından birisi olan TYP açılım olarak Toplum Yararına Program anlamına gelmektedir. Bu kapsamda işe alınacak olan personeller kamuya yarayacak işlerde değerlendirilmektedirler. Amaç ise işsiz olduğu için vatandaşların iş gücü disiplininden kopmamalarını sağlamaktır. Sürekli bir iş özelliği olan TYP belirli süreli olarak uygulanmaktadır. Günde 7,5 saat çalışan TYP personellerin sözleşmeleri genellikle 6 aydan kısa süreli olacak şekilde yapılmaktadır.

HANGİ İŞLERDE ÇALIŞACAKLAR?

İŞKUR TYP ile şu anda yapılacak olan personel alımlarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik hizmetlerinde yaşanan aksamalar giderilecek. Bu kapsamda göreve alınacak olan personeller okullarda temizlik görevlisi olarak çalışacaklar. Bu personellerin alımının yapılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan son kabine toplantısının ardından duyurulmuştu. Personel alımları okullar açılmadan tamamlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR TYP başvurusu yapabilmek için bazı şartlar aranmaktadır. Buna göre adayların şu şartları sağlamaları gerekecek:

-18 yaşını tamamlamış olmak
-İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
-Herhangi bir sosyal güvenlik sisteminden emekli veya malul aylığı alıyor olmamak
-Görevini yapmaya engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunu olmamak
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Açık öğretim veya açıl lise haricinde öğrenci olmamak
-Hane geliri net asgari ücretin 1,5 katı ve üzerinde olmamak
-Aynı adreste ikamet edenlerden sadece 1 kişi TYP iş başvurusu yapabilecek

TYP BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İŞKUR TYP başvuruları online olarak yapılabilecek. Vatandaşlar İŞKUR sistemine girdikten sonra başvuru yapılacak TYP programını bularak bu sayfa üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. Ayrıca E-devlet üzerinden de başvuru yapılabilecek. Vatandaşlar ALO 170’i de arayarak TYP başvurusunda bulunabilecekler.