Jandarma Genel Komutanlığı 7500 uzman erbaş alımı başvuruları başladı! İşte başvuru şartları!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayınlanan resmi ilana göre 7500 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı 7500 sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılacak?
Jandarma Genel Komutanlığı 7500 uzman erbaş alımı başvuruları başladı! İşte başvuru şartları!

Bir süredir yayınlanması beklenen Jandarma Genel komutanlığı uzman erbaş alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre jandarma Genel komutanlığı çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere 7500 uzman erbaş alımı yapacak. Uzman erbaş alımı için kimler başvuru yapabilecekler? Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuruları nereden ve nasıl yapılacak?

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın yapacağı 7500 uzman erbaş alımı için branş dağılımı belli oldu. Buna göre 6.605 adet jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik, 10 bando personeli alımı yapılacak. Alımı yapılacak bu personeller uzman erbaş statüsünde göreve başlatılacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 7500 uzman erbaş alımı başvuru şartlarını şöyle açıkladı:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Erkek olmak
-Lise, önlisans ve lisans KPSS puanının en az 50 ve üstü olması
-27 yaşını bitirmemiş olmak
-En az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak
-Boy - kilo tablosunda belirtilen değerler arasında olmak
-Ertelenmiş olsa dahi işlediği bir suçtan dolayı ceza almamış olmak
-Taksirli suçlar hariç diğer suçlardan 30 günden fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkum olmamak
-Taksirli suçlar nedeniyle 6 ay veya daha fazla süreli hapis cezası almamış olmak

BAŞVURU NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı 7500 uzman erbaş alımı başvuruları bugün başladı. Uzman erbaş olmak isteyen adaylar başvuru işlemlerini 26 Eylül tarihine kadar yapabilecekler. Uzman erbaş alımı başvuruları online olarak yapılacak. Başvuru yapmak isteyenler başvuru ekranına Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sayfasından ulaşabilecekler. Burada e-devlet şifreleri ile giriş yapacak olanlar başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.