PTT personel alımı ilanı! PTT kaç kişi alacak? PTT işe alım şartları neler? Başvurular nereden yapılacak?

Kamu kurumlarında istihdam edilmenin hayalini kuran vatandaşlar tarafından yakından takip edilen PTT’nin, bu sene alım yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. İlgili kurumda istihdam edilmek isteyen vatandaşlar güncel PTT işe alım haberlerini sorgulamaya devam ediyorlar. İşte PTT alımlarına ilişkin ayr
PTT personel alımı ilanı! PTT kaç kişi alacak? PTT işe alım şartları neler? Başvurular nereden yapılacak?

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, enflasyonu da giderek arttırarak gündelik hayatın pahalılaşmasına sebep oldu. Aldıkları maaşlar ile sürekli yükselen fiyatlara karşı direnmeye gücü yetmeyen vatandaşlar, bir de işten çıkarılma korkusu ile yüzleşmek zorunda kaldılar.

İş hayatlarını ve dolayısı ile de aylık kazançlarını garanti altına almak isteyen milyonlarca vatandaş, kamu kurumlarının yeni dönem personel alımı ilanlarını yakın takibe aldılar. Bu kapsamda en çok sorgulanan kurumlardan birisi de PTT oldu.

Aylık gelirleri sabit olan vatandaşlar artan fiyatlara karşın maaş garantisi olan bir işte çalışabilmek amacı ile PTT’nin yeni dönemde Türkiye genelinde ilana çıkıp çıkmayacağını merak eder oldu. Son dönemlerde sorgulanmaları artan PTT’nin, işe alım yapıp yapmayacağı, yaparsa şartları nasıl belirleyeceği gündemde kalmaya devam eden konu başlıkları arasında yer alıyor.

PTT PERSONEL ALIMI İLANI TEMMUZ 2022

PTT personel alımı ilanı! PTT kaç kişi alacak? PTT işe alım şartları neler? Başvurular nereden yapılacak?

Yeni dönemde personel alımı yapıp yapmayacağı en çok merak edilen kurumlardan biri PTT oldu. Sene başından bu yana PTT’nin Türkiye genelinde binlerce adayı istihdam edeceği haberleri çıkarken, bu haberlerin aslının olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

PTT, çıkan alım haberlerine ilişkin yeni bir duyuru yayınladı. Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten PTT, yeni dönem için henüz personel alımı ilanı yayınlamadığını belirtti. PTT’nin personel alımı ilanını ne zaman yayınlayacağı ise henüz bilinmiyor.

PTT PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURU ŞARTLARI

PTT’nin olası bir ilan yayınlaması durumunda adaylardan sağlamalarını isteyeceği başlıca şartlar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından men edilmemiş olmak
  • Pozisyon için belirtilmiş olan eğitim ve diğer özel şartları sağlıyor olmak
  • Affa uğramış dahi olsa yüz kızartıcı bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olmak
  • Mesleğin icra edilmesine engel olabilecek devamlı bir rahatsızlığa sahip olmamak

PTT PERSONEL ALIMI İLANI BAŞVURUSU 2022

PTT’nin personel alımı ilanı yayınlaması durumunda, aday başvuruları kurumun resmi internet sitesinden kabul edilecek.