Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımlarında başvuru tarihleri ne zaman? Uzman isim alım yapılacak branşları açıkladı!

Sağlık Bakanlığı, 85 bin personel alımı gerçekleştirecek. Söz konusu alımlar için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuru detayları için araştırmalara devam ediyor. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımında branş dağılımı belli oldu mu?
Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımlarında başvuru tarihleri ne zaman? Uzman isim alım yapılacak branşları açıkladı!

Devlet eli ile kamuya personel alımları son hızıyla devam ediyor. Bilindiği üzere Türkiye’de her yıl ortalama 450 bin sigortalı çalışan emekli oluyor ve kadrolarda açılan boşluklar da personel alımları ile dolduruluyor. Bu kapsamda devlet eliyle bakanlıklara, belediyelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, devlet dairelerine ve bu kurumların merkez ve taşra teşkilatlarına alımlar gerçekleştiriliyor.

Buna göre geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde 85 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için başvuruları bekleyen adaylar, detayları araştırıyor. Sağlık Bakanlığı personel alımlarında branş dağılımı belli oldu mu? İşte detaylar…

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Vatandaşın gündeminde Sağlık Bakanlığı personel alımları yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımlarına ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Bakan Koca konuya ilişkin son açıklamasında “Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte kadro açılıyor. Gözümüz aydın” sözlerini dile getirdi.

Bakan Koca’nın açıklamasından önce Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğinin boyutu 27 bin olarak duyurulmuş ve 27 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 85 bin personel istihdam edilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ VE ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımlarında başvuru tarihleri ne zaman? Uzman isim alım yapılacak branşları açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamasının devamında “Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın” sözlerini dile getirdi. Ancak Fahrettin Koca, söz konusu alımlara ilişkin başvuru detayları ya da tarihleri ile ilgili bir bilgi paylaşmadı. Sağlık Bakanlığı personel alımları başvuruları ne zaman başlayacak, şartlar ne olacak?

DOÇ. DR. İHSAN ATEŞ DETAYLARI PAYLAŞTI

Yeni sistem çalışması içerisinde yer alan Doç. Dr. İhsan Ateş, konuya ilişkin olarak Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Ateş açıklamasında “Ek ödeme arttı, hastanelerin üzerindeki yük kalktı. Herkes çalıştığının karşılığını alacak. Asistanlara pozitif ayrımcılık geldi. Asistanların teşvik ödemelerinde yüzde 50’ye kadar ek artış olacak. Rapor sistemi değişti. Sözleşmeli doktorlar daha iyi özlük haklarına sahip olacaklar. 85 bin sağlık çalışanı ve tıbbi sekreter alınacak” dedi.