TCDD 60 KPSS puanı ile memur alımı yapıyor! İşte alım yapılacak kadrolar!

TCDD tarafından personel alımı yapılmasına dair ilan yayınlandı. TCDD hangi kadrolara hangi şartlarla memur alımı yapacak?
TCDD 60 KPSS puanı ile memur alımı yapıyor! İşte alım yapılacak kadrolar!

TCDD memur alımı ilanının yayınlanmasının ardından herkes bu personel alımına dair detayları merak etmeye başladı. TCDD tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS puanı ile memur alımı yapılacak. TCDD memur alımının hangi kadrolara yapılacağı ilan edildi. Peki TCDD hangi kadrolarda alım yapacak?

TCDD HANGİ KADROLARA ALIM YAPACAK?

TCDD tarafından yayınlanan resmi ilana göre iki ayrı kadroya memur alımı yapılacak. Buna göre Uzakyol Birinci Zabiti olarak 2, Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti olarak 2 memur alımı yapılacak. TCDD toplamda 4 memur alımı gerçekleştirerek alımı yapılacak personelleri işe başlatacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TCDD alımı yapılacak memurlara ilişkin genel şartları açıkladı. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, güvenlik ve arşiv soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak şartları aranıyor. Bu şartları karşılayanlar TCDD memur alımı başvurusunda bulunabilecekler.

KPSS ŞARTI AÇIKLANDI!

TCDD memur alımı için KPSS şartı aranacağı bildirildi. Buna göre adaylar geçerliliği bitmemiş olan KPSS’den KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekecek. Bu şekilde KPSS puanı olanlar TCDD memur alımı için KPSS şartını karşılamış olacaklar.

DİĞER KOŞULLAR AÇIKLANDI!

Açılan memur kadroları için gerekli olan üniversite programlarından mezun olmuş olmak şartı da aranacak. Adaylar ayrıca bazı sağlık şartlarını da karşılıyor olmaları gerekecek. Özellikle göz ve işitme muayenelerinin yapılmaları isteniyor. Ayrıca adayların alacakları sağlık muayenesi raporunda “Çok tehlikeli ve tehlikeli işlerde çalışır” veya “Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti olarak çalışır” yazıyor olması gerekiyor.

BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

TCDD memur alımı başvuruları başladı. Adaylar başvuru işlemlerini 3 Ekim’e kadar gerçekleştirebilecekler. Başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden online olarak yapılacak. İŞKUR sisteminde ilgili iş ilanı üzerinden başvuru işlemleri yapılabilecek.