Vasiyeti İçin İptal Davası Açıldı! Fatma Girik'in Mirası Ne Kadar, Kime Kaldı?

Yeşilçam'ın efsane isimleri arasında yer alan ve çok sayıda filmde unutulmaz karakterlere hayat veren Fatma Girik 24 Ocak tarihinde hayatını kaybetmişti.
Vasiyeti İçin İptal Davası Açıldı! Fatma Girik'in Mirası Ne Kadar, Kime Kaldı?

Vefatı ile tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan ve Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncaları arasında gösterilen Fatma Girik'in mirası paylaşılamıyor. 24 Ocak tarihinde tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Fatma Girik'in çocuğu olmadığı için mirasını kime bırakacağı merak konusu olmuştu. 

Vefat etmeden önce vasiyetname hazırladığı ortaya çıkan Fatma Girik sahibi olduğu mal varlığını belirlediği kişiler ve kurumlar arasında paylaştırmıştı. Ancak vefatının ardından yapılan paylaşım dava konusu oldu ve taraflar arasında karşılıklı davalar açıldı. Peki, Fatma Girik'in mirası kime kaldı, ne kadar?

FATMA GİRİK'İN MİRASI KİME KALDI?

Fatma Girik tarafından hazırlanan miras doğrultusunda mal varlığı yeğeni Fatma Ahu Turanlı, kız kardeşi Müesser Girik, Günay Girik'in 2 çocuğu ile evde çalışan kişiler arasında paylaştırdığı açıklanmıştı. Sahip olduğu gayrimenkullerin ise isteği üzerine Fatma Ahu Turanlı, kız kardeşi Müesser Girik arasında eşit hisseler ile paylaştırıldığı açıklanmıştı. 

2018 senesinde Fatma Girik'in noter huzurunda devlet hastanesinden sağlık raporu aldıktan sonra vasiyetini hazırladığı belirtilirken, Günay Girik tarafından vasiyetin iptali davası açılmıştı. Dava süreci sonrasında tarafların son derece sert açıklamaları gündeme gelirken mahkemenin vereceği karar beklenmeye başlandı. Konu hakkında açıklama yapan tarafların avukatlarından Avukat Sabit Emekdar, itiraz eden Günay beyin vasiyetnameden haberdar olduğunu iddia ederek herkesin Fatma Girik tarafından alınan bu kararlara saygı duyulmasını istediklerini dile getirdi. Mahkeme süreci ise sürüyor...