Devremülk nedir, alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Son zamanlarda popüler hale gelen hatta geçtiğimiz aylarda bazı düzenlemeler yapılan devremülk nedir, alım satım işlemleri nasıl yapılır, devremülk tapu devri nasıl yapılır? Haberimizde.
Devremülk nedir, alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Bir yıl içerisinde farklı kişiler tarafından kiralanabilen ya da yılın bazı dönemleri için satın alınabilen gayrimenkul türleri devremülk olarak adlandırılıyor. Devremülk sisteminde ortak mülkiyet imkanı bulunuyor. Genellikle termal tatil köyleri ya da yazlık bölgelerde tercih ediliyor. Devremülk yılda en az 15 gün süre ile kiralanabiliyor. Sözleşmede belirtilen tarih sonunda hak sahibi kiracı gayrimenkulü tahliye ediyor. Kiralamanın yanı sıra devremülkler yılın bir döneminde ya da tamamında kullanılmak üzere satın alınabiliyor. Devremülk satış işlemi yapıldıktan sonra gayrimenkul sahibi, her yıl aynı dönemde devremülkü kullanabiliyor ya da kiralama ile başkasına devredebiliyor.

DEVREMÜLK TAPU DEVRİ

Devremülk satın alma işlemleri için tapu devri yapılması gerekir. Satan ve satın alacak kişiler arasında mülkiyet hakkının devredildiğini gösteren devremülk sözleşmesi imzalanır. Tapu kütüğünün beyanlar hanesine eklenen sözleşmede yeni gayrimenkul sahibinin hakları ve sorumlulukları yer alır. Devremülk tapusu alındıktan sonra alıcı 14 gün içerisinde herhangi bir gerekçe olmaksızın sözleşmeyi feshedebilir.

Devremülk nedir, alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Devremülkte hem avantaj hem de dezavantajlar bulunmaktadır. Belirli dönemlerde tatil yapmak ya da kiradan faydalanmak isteyenler için çok avantajlı. Fakat bunun yanı sıra bilinmeyen firmalardan kiralanması durumunda dezavantajlı olabiliyor. Devremülk için mutlaka sözleşme yapılması gerekiyor. Mülkün tapusunun alan kişilerin üzerine geçirilmemesi durumunda gayrimenkul sahibinin aleyhine maddeler koyulduğu için tüm maddelere dikkatli bir şekilde bakılarak devremülk sözleşmesi imzalanması gerekir.