Giydirme cephe nedir, çeşitleri nelerdir?

Bir emlak terimi olarak karşılaşılan giydirme cephe nedir? Giydirme cephenin özellikleri nedir ve ne işe yarar?
Giydirme cephe nedir, çeşitleri nelerdir?

Emlak terimleri içerisinde yer alan giydirme cephenin ne anlama geldiği araştırma konusu olabiliyor. Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe çeşitleri nelerdir? Giydirme cephe nasıl yapılır? Giydirme cephenin özellikleri arasında neler var?

GİYDİRME CEPHE NEDİR?

Binaların dış yüzeylerinin çeşitli malzemelerde kaplanmasına giydirme cephe adı verilmektedir. Giydirme cephe sistemi çağdaş mimarinin özelliklerinden birisidir. Bu giydirme cepheler yapılırken daha çok cam paneller kullanılır. Klasik yöntemlere göre bu cephenin yapımı oldukça hızlı olmaktadır. Oldukça estetik görülen giydirme cepheler son dönemlerde en çok tercih edilen dış yüzey kaplamalarından birisi olmuştur.

GİYDİRME CEPHE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Giydirme cepheler için detay araştırması yapanlar bunun çeşitlerini de merak ediyorlar. Üç farklı giydirme cephe sistemi bulunmaktadır. Bu sistemler yapım tarzına göre sınıflandırılmaktadır. Silikon cephe sistemleri, panel cephe sistemleri ve doğrama cephe sistemleri gibi 3 farklı çeşit bulunmaktadır. En çok kullanılanı ise panel cephe sistemleridir. Bunların yapımı da daha kısa sürede tamamlanabildiği için pratik olarak değerlendirilmektedir.

GİYDİRME CEPHE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Giydirme cephelerin en bariz özelliği hafif oluşudur. Az kalın olan bu cepheler estetik bir görünüme de sahiptirler. Bundan dolayı oldukça popüler bir hale gelmişlerdir. Giydirme cephelerin yapımının hızlı olması seri üretime oldukça uygun olmasından kaynaklanır. Giydirme cephe yapılarak inşaat süresinden tasarruf edilebilir. Kolay temizlenen giydirme cepheler bina görünümlerinin eskimelerine karşı da bir yol olarak değerlendirilmektedir. Giydirme cephelerin toz ve kir geçirmeyen niteliklerinin olması ise oldukça cazip hale gelmelerini desteklemiştir.

Giydirme cephe yapımı ile alakalı olarak örnekler üzerinden hareket edilmektedir. Projeye göre tasarlanan giydirme cephelerin kolay taşınabilir olması yapım süresini oldukça kısaltmaktadır.