Kayıp Tapu Çıkarma Masrafı 2022! Tapumu Kaybettim Yenisini Çıkartmak İstiyorum Ne Kadar Ücret Öderim

Türkiye'de tüm taşınmazların kayıt işlemlerini Tapu Daireleri yürütmekte olup tapu kütüğüne işlenen kayıtlar taşınmaz sahibine verilen Tapu Kağıdı ile teslim edilir.
Kayıp Tapu Çıkarma Masrafı 2022! Tapumu Kaybettim Yenisini Çıkartmak İstiyorum Ne Kadar Ücret Öderim

Tapu dairelerinde en sık yapılan işlemlerin başında kaybedilen tapunun çıkartılması yer alırken bu işlem artık günümüzde gelişen teknoloji sayesinde internet üzerinden de yapılabilmektedir. Kayıp olan tapunun yeniden çıkartılması işleminde kişinin tapu sahibini olduğunu kimlik belgesi ile kanıtlaması yeterlidir.

Kayıp tapunun çıkartılması için gerekli evraklar ile ilgili taşınmazın kayıtlı olduğu tapu dairesi üzerinden ya da web tapu uygulaması üzerinden başvuru yapılması yeterlidir. Web Tapu uygulaması üzerinden tapu müdürlüğüne gidilmeden kayıp tapunun çıkartılması mümkündür.

KAYIP TAPU ÇIKARMA MASRAFI KAÇ TL, NE KADAR?

Kayıp tapunun çıkartılması için 2022 yılında Harçlar Kanunu 4 sayılı Tarifenin 17. maddesi hükmü İlgililerin isteği üzerine gayrimenkullere ait verilecek kayıt örneklerinin her birisiyle çıkarılacak belge örneklerinin her sayfasından (Fotokopiler dahil 20,70 TL tapu harcı ile Suret olarak verilen tapu senedi ve ipotek belgesi için yöresel katsayıya bakılmaksızın belge başına maktu olarak 78 TL) döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilir.

Bu bedeli ödeyen kişiler tapu dairesine gitmeden web tapu üzerinden de kayıp tapularını çıkarma hakkına sahiptir. Tapu belgesi kişinin sahipliğini gösteren yazılı belge olup kaybedilmesi durumunda yeniden çıkartılması gerekmektedir.