Eşyalı Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir, Eşyalar Nasıl Kayıt Altına Alınır?

Eşyalı ev kiralarken hangi hususlara dikkat edilmesi konusunda araştırmalar yapılmaya devam ediliyor. Eşyalı ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Eşyalı Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir, Eşyalar Nasıl Kayıt Altına Alınır?

Çeşitli nedenlerden dolayı insanlar eşyalı ev kiralamayı cazip bulabilmektedirler. Öğrenciler, ani şehir değiştirmek zorunda kalanlar, ev eşyası satın almak için yeterli nakit sahibi olmayanlar eşyalı ev kiralamayı tercih etmektedirler. Ev sahipleri de evlerini eşyalı olarak kiralayarak normalin biraz üzerinde kira geliri elde etmek istemektedirler. Peki eşyalı ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Eşyalı ev kiralarken mağdur olmamak için neler yapılmalı?

EŞYALI EV KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Eşyalı ev kiralamya karar veren kiracı adayları bu kiralama işlemlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak etmektedirler. Esasında eşya kısmı hariç normal kiralama işleminden farklı bir detay bulunmamaktadır. Ancak eşyalı ev kiralamada dikkat edilmesi gereken özel hususlar bulunmaktadır.

EŞYALAR ÖĞRENİLMELİ

Öncelikle bir eşyalı evin kiralama sürecinde ilk yapılması gereken evde hangi eşyaların olduğunun öğrenilmesidir. Eşyalı ev denilerek kiraya çıkarılan evlerin tüm ihtiyaçları karşılayabilecek eşyalara sahip olup olmadığının tespiti yapılmalıdır. Örneğin bir evde çamaşır makinesi varsa o çamaşır makinesinin kiracının ihtiyacını karşılayıp karşılayamayacağına detaylıca bakılmalıdır.

LOKASYONA DİKKAT!

Eşyalı ev kiralamada lokasyon da önemlidir. Eşyalı ev kiralamayı tercih edenler okullarına, iş yerlerine yakın oldukları için de bu evleri tercih etmektedirler. Yol masrafı yerine eşyaya kira vermeyi tercih edenler için evin lokasyonu iyi bir şekilde incelenmeli ve bu konuda kişisel bir değerlendirme yapılmalıdır.

Eşyalı veya eşyasız tüm ev kiralamalarında kiralama işleminden önce evin tesisatları kontrol edilmelidir. Elektrik, su ve doğalgaz tesisatrtlarında bir bozukluk varsa bu tamirat ev sahibinden talep edilmelidir. Kira sözleşmesi imzalandıktan sonra bu konudaki bozuklukları bazı ev sahipleri dikkate almamaktadırlar. Kiracılık sürecinde sorun yaşamamak için bu tamiratlar ev sahiplerine kiralamadan önce yaptırılmalıdır.

EŞYALAR KAYIT ALTINA ALINMALI!

Eşyalı ev kiralamada kira sözleşmelerinin bambaşka bir önemi vardır. Kira sözleşmeleri 3 ayrı kısımdan oluşur. İlk bölümde kiracının ve kiralayanın kişisel bilgileri bulunuyor. Ayrıca kira bedeli, kira artyış oranı ve kira sözleşmesi süresi bu kısımda yer alır. İkinci kısımda ise kiracı tarafından teslim alınan demirbaşlar için bölüm bulunur. Bu bölüm eşyalı ev kiralamasında kesinlikle doldurulmalıdır. Kiracı hangi eşyaları ne şekilde teslim aldığını kayıt altına almalıdır. Kira sözleşmesinin sonunda bu kayıt kiracıların en önemli yasal dayanağıdır.