Evimi Satmak İstiyorum Diyenler Dikkat! Ev Satarken Dolandırılmayın

Bodrum'da yaşayan emekli Cem Öztekin evini satmak istersen dolandırıcıların hedefi oldu. Ev satarken dolandırıldım dememek için lütfen bunlara dikkat edin!
Evimi Satmak İstiyorum Diyenler Dikkat!  Ev Satarken Dolandırılmayın

Bodrum'da yaşayan emekli Cem Öztekin evini satmak istersen dolandırıcıların hedefi oldu. Ev satarken dolandırıldım dememek için lütfen bunlara dikkat edin!

Dolandırıcılar her geçen gün akıllara durgunluk veren yeni yöntemler ortaya çıkarırken olan yıllarca birikim yapan vatandaşlara oluyor.



Bunlardan birinin son örneği de Bodrum'da yaşandı. Bodrum'da yaşayan emekli Cem Öztekin evini satılığa çıkardı. Kendisini komiser olarak tanıtan U.B. eve talip oldu. Her şey ikilinin satış için anlaşması ile başladı.



Senet İmzaladı, İki Evinden Oldu!



Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre Cem Öztekin ve kendisini komiser olarak tanıtan U.B. satış için anlaştı ve U.B. kredi çekmek için bankaya başvuruda bulunacağını söyledi. 350 bin liraya satışa sunduğu evini indirimle 320 bin liraya satmak için anlaşan Öztekin daha sonra U.B'nin peşin para yerine senet vermek istemesi üzerine evin satışından vazgeçti.



U.B ise bu süreçte ödemiş olduğu emlak vergisi ve zorunlu deprem sigortası bedeli için ödemiş olduğu 2 bin 200 lidrayı geri istedi. Ancak Öztekin bu parayı ödeyemeyeceğini söyleyerek 2 bin 200 liralık senet imzaladı. 1 yıl sonra Öztekin'e 250 bin liralık borç tebligatı yapıldı. Öztekin imzasının taklit edildiğini görerek karşı dava açtı.



İmzanın Sahte Olduğu Kanıtlanmazsa İki Evi Elinden Gidecek



Konut hakkında açıklamada bulunan Öztekin "Geçen yıl teknemi alıp peşin para ödeyen U.B., daha sonra evimi de almak istedi. Kendisini komiser olarak tanıttı. Önce banka kredisi çekeceğini söyleyip, ardından evi senetle almak isteyince, inanmadım ve satıştan vazgeçtim.



Kendisi evimin emlak vergisi ile DASK sigortasını ödemişti. Nakit param olmadığı için, U.B.'nin önerisiyle senet imzaladım. Ancak sonra senetteki imzamı kopyalayıp, 250 bin TL'lik bir başka senet düzenlemiş ve icra takibi başlatmış. Adli süreç devam ediyor. Beklentim imzanın sahte olduğunun bilirkişilerce tespit edilmesi. Yoksa tüm birikimimi bu kişilere kaptıracağım" dedi.



Ev Satarken Dolandırılmamak İçin Bunlara Dikkat Edin!



Evinizi satarken dolandırılmamak için mutlaka bazı konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlar;




  • Mümkünse Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalayın.

  • Tapunun devrini ancak taşınmaz için belirlediğiniz satış bedelini nakit olarak tahsil ettiğiniz zaman yapın. Mümkün olduğunca parayı nakit olarak elden almaya ya da banka hesabınıza almaya çalışın. Çekle konut satışı ya da senetle konut satışı dolandırıcıların en çok tercih ettikleri yöntemlerdir. Bu iki yöntemle satış yapmayın ya da sadece çok güvenilir kişilerden yapılan satışlarda güvenilir çekler için çek teyidi aldıktan sonra işlemi gerçekleştirin.

  • Konut satışı için mümkünse bir avukatı yetkilendirin. Avukata ödeyeceğiniz düşük bir tutar ile dolandırıcıların mağduru olmaktan kurtulabilirsiniz.

  • Konut satış işlemini tapuda gerçekleştirirken konut kredisi kullanılacaksa bankanın avukatı üzerinden işlem yapılacağı için daha rahat davranabilirsiniz.

  • Ev satarken dolandırılmamak için dikkat etmeniz gereken tek nokta aslında satış parasını almadan tapu devri için onay vermemektir.

  • Tapuda yazan isim ile size kimliğini gösteren kişinin isminin aynı olmasına dikkat edin. Evi mutlaka görün ve evi görmeden sadece tapu ile kimliğe bakarak ödeme yapmayın. Bu iki belgenin de dolandırıcılar tarafından büyük bir kolaylıkla sahte olarak hazırlanabileceğini unutmayın. Ödemeyi asla elden yapmayın ve mutlaka tapuda ismi yazan kişiye bankadan kimlik numarası ile ödeme çıkarın ve açıklama kısmına satış karşılığı kapora şeklinde açıklama yazın.



Emlak365.com