Facebook Yapay Zekâ Eğitimi Veriyor

Facebook Yapay Zekâ eğitimini, Yapay Zekâyı nasıl konumlandırdığı, matematik ve bilimin önemi ve Yapay Zekâ ile ilgili farklı konseptleri açıklayan bir yazı ve video serisi üzerinden yapmayı planlıyor.
Facebook Yapay Zekâ Eğitimi Veriyor

Facebook Yapay Zekâ eğitimini, Yapay Zekâyı nasıl konumlandırdığı, matematik ve bilimin önemi ve Yapay Zekâ ile ilgili farklı konseptleri açıklayan bir yazı ve video serisi üzerinden yapmayı planlıyor.

Facebook, Yapay Zekânın (AI) nasıl işlediği hakkında insanları eğitmek için bir kampanya başlattığını açıkladı. Temel bir anlatım ve her seviyeden kullanıcıya hitap eden projenin amacı, gündelik hayatın bir parçası haline gelen telefonlar, arabalar, bilgisayarlarda kullanılan Yapay Zekanın nasıl çalıştığını açıklayacak.

Facebook Yapay Zekâ Eğitimi Veriyor

Eğitici Yapay Zekâ Videoları


Facebook Yapay Zekâ eğitimini, Yapay Zekâyı nasıl konumlandırdığı, matematik ve bilimin önemi ve Yapay Zekâ ile ilgili farklı konseptleri açıklayan bir yazı ve video serisi üzerinden yapmayı planlıyor. Facebook Yapay Zekâ Araştırma (FAIR) laboratuvarının çalışmaları doğrultusunda ve Facebook mühendisleri tarafından hazırlanan eğitici içeriğe https://code.facebook.com/pages/1902086376686983 adresinden ulaşılabilir.

Yapay Zekâ Yeni İş Alanları Açacak


Yapay Zekâ’nın algoritmik teknikleri kullanarak akıllı sistem ve makineler üretmek olduğuna dikkat çeken Facebook, Yapay Zekâ’nın fizik, mühendislik, biyoloji ve tıp gibi alanlarda önemli rol oynayabileceğini belirtiyor. Akıllı makinelerin üretiminin ve geliştirilmesinin giderek önem kazanacağı göz önünde bulundurularak, Facebook Yapay Zekâyı geliştirmenin yakın geleceğin kariyer trendi olacağı tahmininde bulunuyor.

Yapay Zekâda Kariyer Yapmak


Facebook, Yapay Zekâ ile ilgili yeni iş alanlarının açılacağını öngörerek bu alanda kariyer yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunuyor. Öğrencilerin matematik ve fizik derslerine önem vermelerinin şart olduğunu ve Yapay Zekâ için programlama yapmak isteyenlerin Yüksek Matematik, Lineer Cebir, Olasılık, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri ve hatta ekonomi ile felsefe gibi dersleri tercih etmelerinin önemli olduğunun altını çiziyor. Ezbere dayalı bir sistem yerine elde edilen verilerin bilgiye çevrilmesinin önemli olduğu bu alanda, öğrencilerin istatistik ve veri toplama konusunda uzmanlaşması da tercih edilen özellikler arasında yer alıyor. Özellikle ünievrsite çağındaki öğrencilerin konuyla ilgili bir profesöre danışması, bu alanda yapılan araştırmaları okuması ve Yapay Zekâ odaklı PhD programlarına başvurmarı tavsiye ediliyor. Öğrencilerin önceden uzmanlaşmak istedikleri alanı belirlemesi ve mümkünse bu alanda staj yapması da Facebook’un önerileri arasında.

Facebook, başka bir alanda kariyer yapan veya başka alanda eğitim almış kişilere ise internetteki çeşitli kurslar ve Udacity ve Coursera gibi çevrimiçi eğitim siteleriyle bu alandaki bilgilerini geliştirmelerini tavsiye ediyor.