0.69 0.79 0.89 0.99 konut kredisi kampanyası gelirse kredi yapılandırma müjdesi verilir mi borç yapılandırması yapılacak mı?

Düşen konut satışlarını arttırmak amacı ile hükümet tarafından kamu bankaları üzerinden yeni konut kredisi kampanyası başlatılacağı iddia edilmişti. Ucuz kredi gelirse konut kredisi yapılandırma olacak mı?
0.69 0.79 0.89 0.99 konut kredisi kampanyası gelirse kredi yapılandırma müjdesi verilir mi borç yapılandırması yapılacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan aşırı değerlenme ve satış fiyatlarının rekor seviyelere ulaşması ile ev satış rakamlarında düşüş başlamıştı. Hem ev fiyatlarının hem de konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile vatandaş aylık taksit ödeme tutarını karşılayamadığı için ev alamaz hale gelmişti. 

Düşen konut satışlarını arttırmak ve konut piyasasını yeniden canlandırmak adına düşük faizli kredi paketi iddiası gündeme taşınmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile konut sektörü temsilcileri bu ay açıklanması beklenen alt ve orta gelir grubu konut kampanyası için bir araya gelirken toplantıda satın alınacak konutun fiyatına göre 069, 0.79, 0.89 ve 0.99 faiz oranı ile konut kredisi desteği verileceği iddia edilmişti. 

YÜKSEK FAİZ ORANI İLE KONUT KREDİSİ ÇEKENLERE 0.79 0.89 0.99 KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA HAKKI VERİLECEK Mİ?

Konut seferberliği için kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından düşük faizli yeni kredi kampanyası haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Yükselen kiralık ev fiyatları nedeniyle kredi çekerek kiradan kurtulmak ve ev sahibi olmak isteyen kişiler kampanyayı yakından takip ederken daha önce yüksek faiz oranı ile kredi çeken kişiler için de umut kaynağı oldu. 

0.69 0.79 0.89 ve 0.99 YENİ UCUZ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI GELECEK Mİ?

Yüksek faiz oranı ile konut kredisi çeken kişiler "yapılandırma olur mu?" sorusuna yanıt ararken Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu yaptığı açıklama ile kulislerden edindiği bilgiyi aktardı. Babuşcu yaptığı açıklamasında "Hükümet konut sektörünü canlandırmak için düşük faizli konut kredisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre; 5 milyona kadar konutlar için % 0.79, 5-10 milyon arası konutlar için % 0.89, 10 milyon üstü konutlar için % 0.99 aylık faiz düşünülüyor" diyerek düşük faizli kredi paketi çalışması olduğunu iddia etti. 

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BAŞLARSA KREDİ YAPILANDIRMA YAPILACAK MI?

Konut kredisi paketinde yapılandırma beklentisi oluşurken daha önce açıklanan ucuz kredi destek paketlerinde olduğu bu kampanyada da "yeni konut kredisi başvuruları için geçerlidir" ibaresi konularak yapılandırmanın önünün kesilmesinin ağırlıklı ihtimal olduğu belirtiliyor. Yeni konut kredisi faiz indirimi yapılmadan yeni konut kredisi kampanyası başlatılacak. Böylelikle sadece yeni kredi kullanan kişiler düşük faizden yararlanırken eski kredi paketleri de yapılandırma kapsamına girmeyecek.