0,69 faizli 2 Milyon TL Yeni Evim konut kredisi taksit hesaplaması!

Yeni Evim kampanyası kapsamında kullanılacak olan 180 ay vadeli ve 0,69 faizli konut kredisinin taksit hesaplamaları merak ediliyor. 15 yıl vadeli 2 Milyon TL kredi için yıl yıl ne kadar taksit ödemesi yapılması gerekiyor?
0,69 faizli 2 Milyon TL Yeni Evim konut kredisi taksit hesaplaması!

Türkiye’de konut sektörü Yeni Evim kampanyası ile hareketlendi. Kampanya kapsamında vatandaşlar konut sahibi olabilmek için çok geniş imkanlar bulabiliyorlar. Orta gelirli ailelere yönelik olan bu kampanya ile 100 bin konutun satışı planlanıyor. Eğer talep fazla olursa bu 100 Bin konut sınırının yükseltileceği bildirildi. Kampanyadan konut sahibi olmak isteyenler kredi maliyetlerini de araştırıyorlar.

0,69 FAİZLİ KONUT KREDİSİNİN KOŞULLARI!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası başta olmak üzere tüm kamu bankaları tarafından verilecek olan Yeni Evim kampanyası konut kredisi için maliyet koşulları belirlendi. Buna göre 2 Milyon TL’ye kadar limitlerde vatandaşlar 15 yıl vadeli konut kredisi çekebilecekler. Kredi limiti 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL aralığına çıkarsa o zaman aylık 0,79 oranında faiz uygulanacak. 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasındaki krediler ise 0,99 faizle kullandırılacak.

Devlet desteği ile verilecek olan konut kredisinde Hazine tarafından vatandaşların taksitlerine de yardımcı olunacak. Bu kapsamda ilk 3 yıl boyunca taksitlere Hazine desteği verilecek. Vatandaşlar kullandıkları konut kredileri için ilk 3 yıl boyunca yüksek tutarlı taksit ödemesi yapmayacaklar. Hazine’nin verdiği bu destek daha sonra kredi vadesi bitmeden geri ödenecek. 15 yıl vadeli kredide 8. yıldan itibaren vade sonuna kadar sağlanan bu Hazine desteği konut kredisi taksitinin üzerine eklenerek ödenecek.

2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Yeni Evim kampanyası kapsamında 180 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisi çekenler bu finansmanı aylık 0,69 faizle kullanabilecekler. 15 yıla bölünün konut kredisi taksitleri ay ay geri ödenecek. İlk 3 yıl Hazine desteği ile konut kredisi taksitleri biraz daha düşük olacak.

Yapılan kredi maliyet hesaplamasına göre 2 Milyon TL konut kredisi kullananlar ilk yıl 8.820 TL kredi taksiti ödeyecekler. İkinci yıl ise konut kredisinin taksiti 10.800 TL’ye yükselecek. Üçüncü yıla gelindiğinde ise taksit tutarı 12.960 TL olarak ödenmeye başlanacak. Bu ilk 3 yıl boyunca konut kredisi taksitlerinin önemli bir kısmını devlet ödemiş olacak.

Konut kredisi için 4. yılın başından 7. yılın sonuna kadar vatandaşlar 19.438 TL kredi taksiti ödeyecekler. 8. yılın başından itibaren ise kredi vadesinin sonuna kadar konut kredisinin aylık taksiti 23.792 TL olacak.