1, 2, 3 çocuklu ailelere 1.650 TL sosyal destek! Başvurusu onaylanan parasını PTT'den çekiyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni sosyal yardımlar devreye sokuldu. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri hakkında son dakika bilgileri merak ediliyor. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1.650 TL SED ödemesi yapılacağı açıklandı.
1, 2, 3 çocuklu ailelere 1.650 TL sosyal destek! Başvurusu onaylanan parasını PTT'den çekiyor!

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini almak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden ya da şahsen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz ise vatandaşların hesaplarına sosyal yardım ödemeleri yatırılıyor. 1, 2 veya 3 çocuğu olan ailelere para yardımı yapılıyor. Bu aileler yapılan yardım ödemelerini hemen PTT’den çekebiliyorlar.

1.630 TL ÖDEME YAPILIYOR!

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılacak olan sosyal destek ödemelerini kapsamının genişletildiği ilan edildi. Yapılacak olan SED ödemelerinin miktarının 1.650 TL olduğu bildirildi. 2022 boyunca bu tutarda ödeme alacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar 2023 yılında zam yapılan bu sosyal destek ödemesini almaya başlayacaklar.

YILDA 2 DEFA ÖDEME ALINABİLİR

SED ödemeleri ile alakalı sistem ve periyot da merak ediliyor. Geçici bir sosyal destek olan SED ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar yılda 2 defa ödeme alabilecekler. Nakdi olarak yapılacak olan bu ödemeler PTT şubelerinden çekilebilecek.

BAŞVURULAR İÇİN E-DEVLET KOLAYLIĞI

Aile Bakanlığı tarafından organize edilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerine dair başvuru bilgileri de merak ediliyor. E-devlet üzerinden yapılacak olan işlemlerle bu sosyal destek için başvuru yapılabiliyor. Vatandaşlar farklı bir yolla da başvuru işlemini gerçekleştirebilirler. Bunun için de şahsen başvuru yapılması gerekiyor. Detaylı bilgileri ise Aile Bakanlığı veriyor.

HANGİ KOŞULLAR UYUYORSA ONA GÖRE ÖDEME

Aile Bakanlığı sosyal yardım başvuruları aldıktan sonra vatandaşların şartları hangi sosyal destek programına uyuyorsa ona göre ödeme yapıyor. Özellikle çocuklu ailelere çok kapsamlı sosyal destek ödemeleri verilebiliyor. Bu ödemeler nakit destek şeklinde oluyor.